Spuitzak: 3 wegwerpvarianten

Een tijdje geleden schreef ik een recept voor lekkere Pommes Duchesses! In dit recept maak ik gebruik van een spuitzak. Maar eigenlijk is het hebben van een spuitzak helemaal geen must. Zelfs niet als je een taart wil decoreren. Ik geef je 3 andere varianten van ‘the good old’ spuitzak, die je na gebruik gewoon weggooit!

Spuitzak van Bakpapier

Van bakpapier kun je een hele mooie spuitzak vouwen. Ik zal je laten zien hoe je dit doet:

Het vergt even wat handigheid en misschien zal de eerste paar keren je spuitzak uit elkaar vallen ;-). Maar écht, ik vind dit zelf een hele handige! Vooral ook omdat je hem na gebruik zo de prullenbak in kunt gooien!

Spuitzak van een Ziplock Zakje

Wat ik ook regelmatig doe is een spuitzak maken van een Ziplock zakje. Heel veel meer dan het zakje vullen en er een puntje vanaf knippen, hoef je niet te doen. Handige hè?

Spuitzak van een Plastic Zak

Oké, als je echt geen bakpapier of een Ziplock zakje in huis hebt, dan is een gewone normale plastic zak jouw redmiddel! Het is misschien een beetje gek idee om gewoon een plastic zak te gaan gebruiken. Maar mocht je zonder zitten, dan is dit idee gewoon geniaal. Zorg er eerst voor dat je plastic zak lekker schoon is. Was hem aan de binnenkant in ieder geval even lekker af met een sopje. Er zijn twee dingen die je nu zou kunnen doen. Allereerst kun je direct je frosting, crème, slagroom, of wat je ook wil gaan spuiten, in de plastic zak doen. Toch vind ik dit zelf best een gek idee, ondanks dat je net je plastic zak een lekker sopje hebt gegeven. Gelukkig vond ik echt een ge-ni-aal idee hoe je ervoor kunt zorgen dat je frosting niet in aanraking komt met de spuitzak. Zo doe je dat:

Fantastisch toch? Ik vind dit echt een goed idee! Ook wanneer je een normale spuitzak van katoen gebruikt is dit idee erg handig. Na verloop van tijd wordt je spuitzak toch een beetje smoezelig. Dit is juist een goed idee waarmee je dit voorkomt!

En nu jij!

Na deze 3 varianten op de spuitzak ontkom je er niet meer aan om lekker aan de slag te gaan met bakken! Ik gebruik erg regelmatig weggooi spuitzakken, ik bak namelijk vrij veel. Dan komt het toch met enige regelmaat voor dat mijn spuitzakken op zijn. Zo los ik dan vaak de kleine probleempjes snel op.

Welke spuitzak ga jij binnenkort gebruiken?