Shoplog | Toko

Toko3

Nick en ik zijn echte foodies. Zodra er lekker eten op tafel staat, denken we niet meer aan delen.┬á‘There is no we in Food’ slaat echt op ons ;-). Eens in de paar maanden rijden we even naar de Toko, hier in Delft. Xotus, een vrij grote Toko met alleen al 100 verschillende soorten noodles. Afgelopen week zijn we weer even geweest en het leek me wel leuk even te laten zien wat we allemaal mee hebben genomen.

TokoX1

Allereerst nog even wat foto’s van de winkel. Ik wilde wat meer foto’s maken maar ik was zo bezig met alle verschillende soorten noodles en sambal dat eh… Goed, als eerste Crisco! Alle taartenbakkers die werken met marsepein weten vast wel waar ik het over heb. Ik heb al heel lang geleden zo’n blik gekocht en ik hij zit nog steeds bomvol. Enne, hij is goedkoper dan in de shop van de Leukste Taarten ;-).

TokoX2

Sowieso kom je in taartenbak heaven zodra je bij Xotus binnen komt lopen. Onwijs veel bakmixen en frostings in alle smaken! Zelf bak ik liever gewoon zonder mix en een frosting uit een pakje vind ik niet heel lekker, maar je kunt hier wel je hart ophalen.

TokoX3

Had ik al verteld hoeveel keuze je hebt in sambal? Ik zeg, kies maar uit ;-).

TokoX4

En dit is wel even grappig. Toevallig schreven De Groene Meisjes vorige week een blog over sojabrokken. Ik wist al dat een (Hindoestaanse) collega deze brokken onwijs vaak eet en dat je er dus niet voor naar een natuurwinkel hoeft. Ik heb ze niet meegenomen. Ik eet liever af en toe vlees dan elke dag iets van vlees of een vleesvervanger.

Toko1

En wat kochten we eigenlijk allemaal? We kochten onze favoriete noodles, die binnen een paar minuten gaar zijn en maar 80 cent per pak. Twee zakjes instant noodles, een grote pot knoflook sambal, bananenchip, twee blikjes mountain dew met kersensmaak en koalakoekjes voor Saar.

Toko2

Ook kochten we twee soorten aziatisch snoep die echt heel erg vies zijn (in gedroogde pruim en kersensmaak, klonk lekker maar is vies), een boemboe zonder gekke toevoegingen en E-nummers, sojasaus (waar we voor kwamen) en een fles Arizona ijsthee. Bij AH kan je die ijsthee ook kopen, alleen zie ik ze daar alleen in flessen van plastic. Hier hebben ze nog flessen van glas en dan kan ik hem bewaren als vaasje ;-).

Toko4

Kortom, we zijn weer lekker geslaagd en kunnen weer even een paar maandjes vooruit. Zo’n tripje naar de Toko is voor mij en Nick altijd echt even een feestje. Lekker snuffelen tussen al die verschillende sauzen en boemboe’s, lachen om de bizarre soorten stukken vlees die in de vriezer liggen, gekke hapjes meenemen, mooie groentes en allemaal dingen meenemen die je bij AH niet kan krijgen. Heerlijk!

Ga jij weleens naar de Toko? En wat neem je dan mee?