Recept | Pommes Duchesse

Een feestje was het vroeger bij het avondeten als mijn moeder ‘Aardappelkoekjes’ bakte. Natuurlijk wist ik toen nog niet dat deze aardappel liefjes ‘Pommes Duchesse’ heten. Nu weet ik het wel en bak ik met enig regelmaat deze heerlijke aardappeltjes voor het avondeten. Want hoe je het ook went of keert, deze zijn ook voor grote ‘kinderen’ nog erg lekker!

Je hebt niet veel nodig:
– 3 of 4 wat grotere aardappels
– Olijfolie
– Melk
– Bieslook
– Knoflookje
– Zout & Peper
– Spuitzak + tuitje
– Bakplaat met bakpapier

& Het is supersimpel:

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes. Gooi de blokjes in de pan met wat water (zonder zout) en stook een lekker vuurtje. Kook ze totdat ze zacht zijn.

Wanneer de aardappelblokjes zacht zijn, giet je het water af. Zet alvast de oven aan op 200 graden Celcius. Pers het knoflookje erboven uit, knip de bieslook erboven, giet er wat melk en olijfolie bij en maak af met wat zout en peper. Stamp het goedje even flink door elkaar zodat je een lekker geurend en kleurend pureetje hebt.

Vul de spuitzak met de puree. Ik vind het zelf handig om mijn spuitzak in een groot glas te hangen.

Spuit mooie toefjes op de bakplaat. Je kunt zelf kiezen of je kleine of grote toefjes maakt. Ik moest rekening houden met kleine worstige dreumesvingertjes dus maakte mini toefjes. Gooi hierna de hele boel in de oven en bak ze net zolang totdat je een mooi bruin kleurtje hebben. Hier staat niet specifiek een tijd voor. Houd je oven in de gaten en ga ervan uit dat ze (afhankelijk van hoe groot ze zijn) wel zo’n 20 tot 30 minuutjes nodig hebben.

Nomnomnom… Klaar zijn je Pommes Duchesse! Eet ze bij je avondeten of als hartig snackje! Wanneer wij ze eten doen we lekker luxe, ik bak eenĀ camembertje, maak een cranberrysausje, broccoli en een lekkere salade. Eetsmakelijk!