Pompoms van Wol: 3 Fijne Zelfmaakideeën

011648
Pompoms, je kent ze natuurlijk wel. Die kleine pluizige bolletjes waarmee je bijvoorbeeld een hele leuke Pompomslinger kunt maken. Natuurlijk kun je pompoms kopen in de winkel, maar zelf maken is gewoon leuk om te doen! Lekker met een bakkie op de bank en de beentjes omhoog. En het leuke is? Er zijn verschillende manieren om pompoms te maken. Ik laat je zien hoe!

Pompoms met een Vork

Waar je misschien niet zo heel snel aan zult denken is dat je heel handig en snel een kleine pompom kan maken met een vork. Ik laat je zien hoe!
011632 011633 011636

Het is heel simpel! Wikkel een wolletje rondom een vork. Wanneer je denkt dat er voldoende wol omheen zit, bind je een touwtje in het midden. Knip de zijkanten door en tadaa! Een pompommetje is born! Onderaan de pagina laat ik je het eindresultaat zien!

Pompons met je Vingers

Je vingers? Ja inderdaad! Ook met je vingers kun je kleine (of wat grotere) pompommetjes maken:

011637 011638 011639

Eigenlijk werkt dit precies hetzelfde als hoe je een pompom maakt met behulp van een vork. Alleen zijn nu je vingers de vork. Dit werkt echt mega snel, het is alleen wel handig als je hulp kan krijgen van iemand om het touwtje erom heen te binden. Want eh… je mist een hand ;-)! Wil je iets grotere pompoms? Dan kun je de wol natuurlijk ook om meerdere vingers heen winden.

Pompoms met een Kartonnetje

Deze manier kent iedereen denk ik wel van vroeger van de basisschool. Ik laat je nog even stap voor stap zien hoe je op deze manier pompoms kan maken.011629 011630

Teken twee cirkels op dik karton en knip hier twee gaten in. Ik gebruikte een espressokopje om nette cirkels mee te tekenen. De gaten in het midden knipte in uit de losse pols.

011631

011640

Leg de twee kartonnetjes op elkaar. Neem de wol en wikkel deze dik om het karton heen op bovenstaande manier. Hoe dikker, hoe voller de pompom wordt.

011642

Knip met een schaar langs de zijkant tussen de twee kartonnetjes.

011643

Trek de kartonnetjes een beetje uit elkaar en bind een touwtje om het midden van de pompom. Knip eventueel de touwtjes nog bij en klaar ben je!

011648

Zo zijn ze geworden! Het pompommetje met behulp van je vingers is die linksboven, dat is mijn minst favoriete, eerlijk gezegd. Toch wilde ik deze manier ook delen, juist omdat het wel snel werkt en hij wel klein is. De grote vind ik het mooist geworden. Al is deze manier wel het meeste werk.

En wat nu?

Maak er een heleboel in allerlei kleurtjes en je kunt het volgende ermee maken:

Pom

Een mooie Pompomslinger! Net iets anders dan dat ik hem zelf maakte.

Pom1

Je kunt er cadeautjes mee versieren.

Pom2

Of een stoere Wolburger van maken ;-).

Veel plezier!