Mijn 5 Lievelings Kookboeken

Delicious4

Ik ben gék op koken en bakken. Misschien vind ik bakken nog wel leuker dan koken, maar ik heb wel een grote liefde voor alles wat te maken heeft met eten. Het is niet zo dat ik elke avond zin heb om te koken, ik denk zelfs dat Nick vaker kookt dan ik. Maar als ik de tijd heb vind ik het wel heerlijk om lekker uitgebreid aan de slag te gaan in de keuken. Het liefst met een fijn kookboek. Ik deel vandaag mijn liefste kook (eh.. en bak) boeken met je!

Jamie in 30 Minuten

kookbak2

Dit is denk ik mijn absolute topper! Ik kreeg hem alweer best een tijd geleden van Nick, volgens mij met de feestdagen. Ik moet zeggen dat ik nooit binnen 30 minuten klaar ben met de gerechten uit dit kookboek, máár ik vind het boek wel echt fantastisch. Wat ik vooral zo leuk vind is dat je meteen een soort drie gangen menu maakt wanneer je een recept volgt uit zijn boek. Verder is het boek lekker nonchalant geschreven, zijn de foto’s om van te smullen en gaan mijn vingers kriebelen zodra ik het boek open sla.

Jamie in 15 Minuten

2209

Nog zo’n fijn boek uit de collectie van Jamie Oliver is ‘Jamie’s 15 minutes’. Ook bij de recepten uit dit boek ben ik echt niet klaar binnen 15 minuten, maar dat maakt niet uit. De gerechtjes zijn weer onwijs lekker en slim bedacht. Het is vooral gewoon leuk dat je in principe elke avond van de week snel en makkelijk een origineel gerecht op tafel kunt zetten. Ook de ontbijtjes en lunch recepten zijn erg smakelijk.

Maja’s Bloemen zijn Lekker

kookbak3

Dit boek is een kinderboek. Ik was nog klein en heb dit boek volgens mij van mijn moeder gekregen. Heel lang heeft dit boek opgeborgen gezeten in verhuisdozen en was ik even bank dat ik hem kwijt was. Dit boek gaat over Maja, die bij haar tante gaat logeren in de zomer. Haar tante heeft een tuin vol met allerlei heerlijke bloemen, planten, groenten en fruit en samen maken ze hier onwijs lekkere dingen mee. Ik vind de tekeningen prachtig en de recepten heerlijk! Ik kijk er onwijs naar uit om samen met Saar aan de slag te gaan met dit boek als ze wat ouder is. Mijn lievelingsrecept uit dit boek is de appeltaart van Maja.

Cake Pops

kookbak1

Ik ben onwijze fan van Angie Dudley. Waarschijnlijk zal haar naam je niet zo heel veel zeggen, want ze staat vooral bekend als de enige echte ‘Bakerella’. Al een hele lange tijd volgde ik haar, want ze maakt de meest fantastische baksels. Haar statement baksel? De Cake Pop! Toen ze een boek ging schrijven werd ik enthousiast, toen ik wist dat dit boek ook in Nederland uit zou komen (vertaald!) werd ik nog enthousiaster en toen ik het boek van mijn moeder kreeg met Sinterklaas was ik helemaal happy! Wat een geweldig leuk boek! Ik heb nu een aantal keer Cake Pops gemaakt en ik ben er inmiddels wel achter dat je dit echt niet zomaar voor elkaar krijgt. In ieder geval niet als je net zulke mooie wil maken als dat Angie doet. Mijn lievelings Cake Pops? Dat zijn toch wel de kerstbomen. Daarbij vallen kleine foutjes niet zo op ;-).

Delicous Hét Bakboek

Delicious4

Dit is mijn nieuwste aanwinst, hét bakboek van het tijdschrift Delicious. Ik kreeg dit boek voor mijn verjaardag van vrienden en MAN! Wat is dit een geweldig boek. De recepten zijn heerlijk (de chocolade walnoten taart is echt to die for) en de foto’s prachtig. Ook zijn de meeste recepten vrij makkelijk te maken en daar houd ik best wel van. Tot nu toe heb ik alleen de chocolade walnoten taart gemaakt en het bananenbrood, maar eigenlijk kan ik niet kiezen welke ik het lekkerst vond ;-).

Wat is jouw fijnste kook- of bakboek?