Leuk & Niet leuk

201229

Hier las ik vanmorgen een blogpost en ik bedacht me dat ik het ook leuk vond om mijn dagelijkse leuke dingen, maar ook mijn ergernissen met jullie te delen. Zo leer je mij ook eens wat beter kennen. Daar gaan we!

Niet Leuk

 1. Het espresso apparaat schoonmaken. Blugh, wat een rotwerk. Vooral het ontkalken is een toestand, want je kunt niet even weglopen. Er komt namelijk meer water uit dan je denkt en toen ik de laatste keer ‘even’ wegliep lag de hele keukenvloer onder het water. Het is wel nodig helaas. Als we het niet doet gaat de koffie naar aarde smaken. Ook niet echt lekker, haha!
 2. Rommel. En dat terwijl ik een gigantische rommelkont ben. Overal laat ik dingen liggen en ik ruim nooit direct op wanneer ik met iets ben bezig geweest. Ik ruim liever in één keer gigantisch op en haal dan ook meteen alles uit de kast. Dan komen de sopjes, doekjes, stofzuiger en dweil ook meteen om de hoek kijken.
 3. Oeeeh! Lekker een avocado! Avocado is echt een grote favoriet van mij! Lekker uit het schilletje lepelen, op brood of door de salade. Ik snijd de avocado open en… Hij is bruin! Nee!
 4. De riolering van ons huis. Dagelijks word ik er weer aan herinnerd dat de riolering gewoon niet goed werkt. Dat heb je met oude huizen, ja. Jammer genoeg is hiervan niets toen der tijd in de bouwtechnische keuring naar voren gekomen en is de hele vloer van beton. Het wordt dus nog een hele toestand om de boel te vervangen en daar is de spaarrekening nu ook niet groot genoeg voor. Toch ben ik nog steeds onwijs blij met ons huis en het plekje waar we wonen. Ik wil niet weg.
 5. Boodschappen doen. Ik vind boodschappen doen alleen leuk wanneer er niet zo’n verplichting aan vast zit. Dat je in de stad loopt en denkt, ‘Hey, ik moet nog even een courgette hebben’. Maar grote boodschappen, vooral als het echt moet omdat je gewoon bijna niks meer in huis hebt, vind ik he-le-maal niks!
 6. Vaatwasser uitruimen. Ik mag blij zijn dat we er een hebben, ik weet het. Maar toch. Soms doe ik nog liever de afwas ;-).
 7. Nee! Als er iets over de vloer valt wat je niet even ‘makkelijk’ kan stofzuigen. Ik noem een doos met kralen, spelden of iets anders wat ik dan gewoon wil bewaren. Irritant als je dan alles één voor één moet oprapen.
 8. Vieze vaatdoekjes. Blegh. Ik spoel ze na gebruik altijd schoon onder de kraan. Nick niet.
 9. Ben je net lekker bezig op de naaimachine, is je onderdraad weer ‘op’, breekt je naald, kom je erachter dat je iets verkeerd hebt zitten naaien… Ik vind naaien leuk hoor, maar alle toestanden eromheen vind ik verschrikkelijk.
 10. Administratieve ingewikkeldheden. Ik hou van de automatische afschrijvingen. Soms ook niet. Vooral niet wanneer je weer een bericht krijgt dat iets niet gelukt is. En dan ga je weer aan de slag met internet bankieren. & al die acceptgiro’s, papieren en al die bende? Hier ligt het maar op een stapel. Ik vind het helemaal niet leuk om het in een map te stoppen.
 11. Als ik lekker onderuit gezakt op de bank even wil gaan chillen op m’n Macbook en ik erachter kom dat de batterij nog maar op ‘12%’ zit. Nee! Weer ingewikkeld doen met de oplader, hopen dat die laptop niet op de grond klettert. Ook niet fijn, haha!
 12. De kattenbak. Ik vind Uffie super lief. Maar die kattenbak? Ik vind het gewoon helemaal niks.

Wel Leuk

 1. Heerlijk vind ik het om al wakker te zijn voordat Saar en Nick wakker zijn. Zachtjes naar beneden (ons huis piept en kraakt) en lekker een kop koffie drinken. Genieten van de stilte. Even helemaal niks.
 2. Nick en Saar samen. Als ze lachen, lezen, spelen, kroelen, kletsen… Noem het maar en ik vind het leuk. Ze zijn lief samen en ik zou geen leukere combinatie van papa en kind kunnen bedenken.
 3. Het moment dat Saar rond zeven uur of half acht ’s avonds op bed ligt. Relax! Begrijp me niet verkeerd, ik vind het heerlijk wanneer Saar wakker is. Maar als ze ’s avonds op bed ligt en je de hele avond voor jezelf hebt, vind ik dat heerlijk!
 4. Wanneer het gaat schemeren gaan bij ons de kaarsjes aan en soms ook een lekker wierookje. Waar anderen vaak jeuk krijgen van wierook vind ik het zó lekker! Het herinnert me aan vroeger, aan thuis.
 5. Al vaker heb ik gezegd dat ik DOL ben op koffie verkeerd. Ook ben ik dol op cappuccino’s! En wanneer Nick ’s avonds vraagt wat voor koffie ik wil drinken (hij is namelijk de melkschuim maestro!) kan ik gewoon niet kiezen. Zo lekker vind ik het allebei! Dan besef ik me al snel hoe bijzonder het is dat ik zoveel keus heb en hoe fijn dat is!
 6. Verse bloemen. Vroeger haalde ik wekelijks een flinke bos bloemen in huis. Inmiddels moeten er ook luiers, billendoekjes en al die meuk gekocht worden dus staan bloemen vaak onderaan de boodschappenlijst. Als ik ze dan eenmaal in huis heb en in een mooie vaas heb gezet, dan kan mijn geluk niet meer op.
 7. ‘Mijn’ knusse hoekje op de bank vind ik heerlijk. Gezellig met alle kussens, een Uffie poes die op de leuning komt zitten om te kroelen, een plekje waar ik mijn koffie of thee kan neerzetten… Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik heb wel mijn vaste plek op de bank. Hoe zit dat bij jou?
 8. Ik geniet als Saar een lange middagslaap doet en ik even lekker ongegeneerd ‘The Carrie Diaries’ kan kijken.
 9. Zo lekker als je sinds lange tijd weer eens uit kan slapen. Omdat Saar een nachtje uit logeren gaat of wanneer Nick zegt dat ik lekker mag blijven liggen (hint!). HEERLIJK!
 10. Wanneer ik een idee in mijn hoofd heb en ik het ga proberen te maken en het gewoon lukt! Dan ben ik zo blij en kan niets mijn dag meer verpesten. Meestal krijg ik nieuwe DIY ideeën door juist met iets anders bezig te zijn. Dan komen juist mijn eigen, creatievere ideeën.
 11. ’s Ochtends wanneer ik wakker word in bed lekker even mijn rijtje Facebook, Twitter en Instagram checken en een aantal favoriete blogs. Lekker!
 12. Een onverwachte knuffel of zoen van Saar. Ze is niet zo’n knuffelkont (ik ook niet trouwens), maar met haar wil ik juist WEL elke dag knuffelen en kroelen. Het is zo fijn als het dan ineens vanuit een onverwachte hoek komt.
 13. Lekker eten. Ik ben een smulpaap en ben dol op eten! Vooral gewoon lekker avondeten of een lekker ontbijtje. Ik geniet daar echt dagelijks van!

Pfoe! Het is nog best lastig om zo’n lijst te schrijven. Vooral de dingen die ik niet leuk vind vond ik best moeilijk. Ik vind net als ieder dingen niet leuk, maar vaak zijn dit grotere ergernissen dan de kleine dagelijkse dingen. Er zijn vast nog heel veel meer dingen die ik wel en niet leuk vind, dus die ga ik eens bijhouden in een boekje. Misschien leuk om later nog een keer te delen.

Fijne vrijdag!