Herfst | Waarom ik er wél van hou!

Herfst

De Herfst is er al een tijdje en voor zo’n lijstje als deze moet ik toch echt even gaan zitten. Dat is ook de reden waarom ik deze lijst ga schrijven. Want ja, eerlijk is eerlijk, geef mij maar de lente of de zomer. Alles komt tot leven, wakker worden met zonlicht en lange avonden in de tuin. Eh, laat ik maar snel met mijn lijstje beginnen, voordat ik heimwee krijg ;-). One, two, three… GO!

  1. Non stop koffie verkeerd drinken. In de herfst houd ik van warme drankjes; thee, chocolademelk met een flinke toef met slagroom. Maar koffie verkeerd, zeker bij een heerlijke foute serie (zie puntje …), daar ga ik toch even voor zitten. Grote vazen koffie verkeerd kan ik de hele dag door drinken. Maar ik stel mezelf een limiet van1 à 2 per dag. Anders wordt het wel een beetje te gek!
  2. Dekentjes. Ik ben dol op chillen met een dekentje op de bank. Wat zeg ik? Dekbed! Wij hebben een eenpersoonsdekbed en deze ligt nu al sinds de herfst begonnen is, nonstop op de fauteuil in de woonkamer. Als ik ’s avonds op de bank plof, pak ik mijn blankie en kruip ik in de hoek van de bank. Nu het herfst is kan ik tenminste ongegeneerd met mijn dekbedje op de bank chillen, zonder dat ik de vraag krijg of ik ziek ben :D. I like!
  3. Nieuwe kleren! Oké, dat zeg ik nu wel zo stoer, maar tot op de dag van vandaag ben ik een sucker als het gaat om mode. Ik snap er niks van, het interesseert me ook niet en ik heb vaak ook niet het figuur voor ‘de laatste mode’. Maar wat betreft kleding vind ik de herfst wel echt heel leuk! Nog warm genoeg voor fijne jurkjes en lekkere laarzen, maar toch ook fris genoeg zodat je wat meer laagjes kan dragen.
  4. Herfstweer. Nee, ik hou niet van storm, ik hou ook niet van regen. Ik hou niet van kou en van blubber. Maar ik hou er wel van als ik binnen zit te chillen voorzien van punt 1, 2 en 5. De kleuren van de herfst zijn prachtig, de bladeren fantastisch mooi en ik heb een zwak voor kastanjes (al heb ik ze hier in Delft nog niet gevonden 🙁 ). En zeg nou zelf, de herfst is zo romantisch!
  5. Series kijken. Heerlijk! En juist in de herfst! In de lente en zomer (mijn favoriete seizoenen), voel ik me toch een beetje een loser als ik binnen op de bank een serie ga zitten kijken. Maar zodra de herfst zijn (of eh.. haar?) intrede doet, is het weer serie time! Goede Tijden Slechte tijden, Gossip Girl, Hart of Dixie, Sex and the City (voor de zoveelste keer), hoe meer hoe beter.

Zoals je ziet is mijn lijst met redenen waarom ik de herfst wél kan waarderen nogal kort. De woorden heb ik ook echt uit mijn vingers moeten persen. Ik ben gewoon niet gemaakt voor de herfst. Maar ergens is het wel goed dat ik dit lijstje heb gemaakt. Ik denk dat ik hem uit ga printen en op ga hangen zodat ik, zodra mijn herfst-gerelateerde-dipjes weer eens op gaan spelen, ergens op terug kan vallen ;-).

Waarom hou jij eigenlijk van de herfst?

Bron foto