GTA V: Better Join Them, Then Beat Them

SanneGTA

Vandaag even geen DIY. Nee, ik ga lekker bloggen over iets waarmee ik waarschijnlijk 3/4 van mijn bezoekers kwijt ga raken (in ieder geval voor vandaag :P) namelijk: GTA V. Want jawel mensen, de beerput gaat open: GTA is ook voor meisjes heel erg leuk.

Afgelopen week stond Nick midden in de nacht in de rij om zijn droom in vervulling te laten gaan. Al maanden gingen de verhalen tijdens het avondeten alleen maar over GTA V. De kaart die heel groot zou zijn, de mogelijkheden die het spel allemaal zou hebben en alle dingen die er nu weer waren uitgelekt. Ik zuchtte. Diep, heel diep. Maar ergens vond ik het ook wel schattig.

En jawel, het spel deed zijn intrede in huize de Bruin – Meulemans. Ik had het hele scenario al uitgedacht. Ik kon geen GTST meer kijken, ik zou huilen in een hoekje, ik kon gaan praten tegen het behang en ik zou ’s avonds alleen in bed kruipen. Want Nick zou alleen maar GTA V spelen. In zijn eentje. En schelden. Omdat de missies niet lukken. En de controllers zouden door de woonkamer vliegen. Omdat de missies niet lukken.

Het scenario werd waarheid. Op de bewuste avond zat ik als een halve gare naar het behang te staren, toen er ineens een controller langs mijn oor vloog. Niet ik zat te huilen in een hoekje. Nee. Nick. Ik besloot hem te helpen en wat er toen gebeurde was een wonder. Ik kreeg weer een jeugdsentiment. Hoe ik samen met mijn broer, achter de computer (met zijn twee), GTA Vice City uitspeelde. En hoe fantastisch ik het vond. Want ja, zeg nou zelf, rijden in zo’n fantastische nep stad voelt toch een beetje als vakantie?

De missie die Nick niet voor elkaar kreeg, lukte mij (natuurlijk, dûh) wel. En vanaf dat moment zijn Nick, ik en GTA V onafscheidelijk met elkaar verbonden. Zodra Saar in bed ligt, klinkt het piepje van de Playstation en zitten we er klaar voor. Want we zijn een geweldig duo en vullen elkaar perfect aan. Nick schiet als beste schutter alle gangsters neer en ik? Ik vlieg met mijn verfijnde vlieg skills door alle missies heen.

Ik zit niet zielig in een hoekje te huilen en ga niet alleen naar bed. Nee, we spenderen elke avond, vastgeplakt aan de televisie met deze fantastische game. Schieten mensen neer, overvallen banken, rijden miljoenen keren door rood en kleden ons in de gaafste eindbazen mode. Het is perfect.

Dus om een lang verhaal kort te maken lieve mensen. GTA V is niet alleen bedoeld voor jongens. Ook voor meisjes. En voor het verbeteren van de relaties. Juist daarvoor denk ik. En voor iedereen die een vervelend vriendje op de bank heeft zitten en daardoor geen GTST meer kan kijken:

Better join them, then beat them ;-).