Fijne Notitieboekjes via Schrijfwinkel.com

boekje09

Een tijdje terug werd ik, heel enthousiast, benaderd door Melanie van Schrijfwinkel.com met de vraag of ik een notitieboek wilde uitproberen. Ik heb wel vaker verteld over mijn grote liefde voor notitieboekjes en ik ga nooit de deur uit zonder, dus mijn antwoord was natuurlijk JA!

Na een heel leuk mailcontact ontving ik een mooi (grassig) groen leren notitieboek, gemaakt van Italiaans leer. Dit leer wordt met de hand bewerkt en gekleurd en de boekjes worden vervolgens ook met de hand gebonden. Elk notitieboek is dus uniek in zijn soort. Nog nooit eerder heb ik een notitieboek gehad met een kaft van zulk soepel en mooi leer, des te leuker dus om uit te proberen!

Op mijn werk vind ik het ideaal om te werken met een groot notitieboek, dan heb ik lekker de ruimte. Maar onderweg wil ik mijn tas zo licht mogelijk houden, dus kies ik liever voor kleinere, compacte notitieboekjes. Het notitieboek is een boekje in een a5 formaat. Lekker praktisch dus om mee te nemen in mijn tas.

boekje02

Het notitieboek werd verzonden in een fijne bubbeltjes envelop (serieus, zo’n envelop vind ik al leuk, lekker bubbeltjes knallen 🙂 ) en zat in een cellofaan verpakking inclusief een kortingskaartje voor een volgende bestelling. Kijk, daar hou ik nou van!

boekje03

Ik was erg benieuwd naar het leer en zoals ik al zei, dit is echt super zacht en soepel. Het geeft het notitieboek een luxe uitstraling en ondanks dat ik absoluut geen luxepoes ben, vind ik dit toch wel erg leuk. Het boekje blijft netjes gesloten door een bandje van leer wat je om het boekje heen kunt wikkelen en (eventueel) vast kunt knopen. Ik vind dat het er erg leuk uit ziet.

boekje04 boekje05

Cute, vind je niet?

boekje08 boekje07

De bladzijden van het boek zijn blanco. Normaal gesproken gaat bij notitieboeken mijn voorkeur uit naar gelinieerde pagina’s. Vooral omdat ik gewoon erg dol ben op het maken van lijstjes, wat op een gelinieerde pagina net iets handiger gaat ;-). Toch heeft een blanco pagina ook wel weer zijn charmes, het nodigt uit tot creativiteit.

Het papier is gemaakt van goede kwaliteit, dat voel je. Vrij dikke pagina’s met lekker ruw papier. Heerlijk om op te schrijven maar ook onwijs fijn om op te tekenen.

boekje06

boekje10

boekje11

Wanneer je met een pen schrijft, drukt het niet door de pagina heen. Dat vind ik wel erg fijn. Ik schrijf graag met een fineliner en de inkt is dan vaak wat vloeibaarder. Ik krijg echt de kriebels wanneer dit gaat vlekken over het papier of doordrukt. Maar bij dit notitieboek hoef ik daar niet bang voor te zijn.

boekje12 boekje13

Het boek heb ik een aantal weken gebruikt voordat ik er een stukje over wilde schrijven. Ik merk dat ik hem met name prettig vind om even in te schrijven voordat ik ga slapen. Dan schrijf ik vaak niet zo netjes en heb ik dus ook niet perse rechte lijntjes nodig. Ook gebruik ik dit boek om kleine tekeningetjes in te maken van hoe ik DIY projecten aan wil gaan pakken. Want tekenen gaat natuurlijk het beste op blanco pagina’s!

boekje14 boekje15

De prijs van dit boek kan wel een dingetje zijn. Voor het formaat wat ik heb betaal je €29,95. Dat is natuurlijk best een lieve duit. Maar goed, dan krijg je wel luxe handgemaakt notitieboek van Italiaans leer mét hele fijne pagina’s die erg lekker tekenen en schrijven. En als cadeau voor een notitieboeken liefhebber, vind ik het dan wel erg leuk!

boekje01

Wil je ook zo’n zelfde soort notitieboek als deze, of ben je op zoek naar een dagboek, gastenboek of schrijfgerei in allerlei verschillende prijscategorieën? Kijk dan zeker eens in de webshop van Schrijfwinkel.com.