DIY | Zakje van Stof binnen 5 Minuten

Stofzakje09

Zoals je weet ben ik dol op mooie stofjes, heerlijk! Toch heb ik niet altijd zin om die naaimachine er dan weer bij te pakken. Ik bedacht daarom een súper easy DIY om wél met leuke stofjes te knutselen, maar zónder naaimachine! Namelijk Zakjes van Stof binnen 5 Minuten! Heel erg leuk voor bijvoorbeeld een traktatie!

Wat heb je nodig?

Stofzakje01

  • Je allerliefste en mooiste stofjes, of mooie restjes van ongeveer 15 x 15 centimeter
  • Dun dubbelzijdig plakband
  • Kartelschaar
  • Al het moois wat je hebt zoals pompoms, lintjes, kralen, bandjes, knijpertjes, touwtjes, veertjes, belletjes, splitpennen, labels, strikjes etc.

& Hoe maak je een Zakje van Stof binnen 5 Minuten?

Stofzakje02

Neem mooie stofjes! Voor deze zakjes heb je absoluut niet veel stof nodig. Restjes zijn prima. Ik koos voor deze zoete ruitjes. Wanneer deze twee kleuren op zijn koop ik ze ALTIJD weer opnieuw op de markt. Ze per meter lekker goedkoop en gewoon awesome!

Stofzakje03

Knip met een kartelschaar (of als je in een saaie bui bent met een gewone schaar :D) vierkantjes van ongeveer 15 x 15 centimeter. Voor één zakje heb je twee vierkantjes stof nodig.

Stofzakje04

Knip strookjes dubbelzijdig plakband af en plak ze zo op een lapje stof dat alle randjes bedekt zijn. Het hoeft niet heel precies en helemaal perfect. Ik bedoel, anders halen we die 5 minuten niet ;-).

Stofzakje05

Wrijf het plakband goed in de stof en haal dan het plastic laagje eraf.

Stofzakje06

Plak het andere lapje stof erop, maar laat één zijde nog even open.

Stofzakje07

Vul het zakje met dingen die je leuk vindt. Wanneer je hem gebruikt voor een kindertraktatie, kun je hem lekker volstoppen met snoepjes en kleine speelgoedjes. Leuk! Plak dan de laatste zijde ook dicht en druk alle zijden nog even goed aan. Jij hebt binnen 5 minuten ineens een zakje van stof gemaakt. En dat zonder naaimachine! Woohoo!

Stofzakje08

Ja en dan begint natuurlijk het leukste gedeelte! Het pimpen van de zakjes. Zoals je ziet heb ik me lekker uitgeleefd!

Stofzakje09 Stofzakje10

Lekker zoet ;-).

Stofzakje11 Stofzakje12 Stofzakje13

Stop alle zakjes in een leuk doosje of mandje en ze zijn helemaal klaar als traktatie. Je kunt deze zakjes natuurlijk ook toevoegen aan je Snailmail! Of gebruik ze als kleine ‘Party Favors’ die je meegeeft aan je gasten na een feestje. Het kan allemaal, zo’n zakje maken kost je toch maar 5 minuten ;-). Veel plezier!