DIY | Slinger van Papier

Papier en een naaimachine, ik vind het een hele fijne combinatie! Zaterdagmiddag knutselde ik met de naaimachine een slinger van papier in elkaar. Simpel & sober, maar ook stoer. Ik ga je laten zien hoe ik hem maakte en… Het werkt verslavend!

Vrijdagavond begon ik al met dit projectje. Het doel? Zoveel mogelijk rondjes knippen! Nee, haha, ik ben nog niet in het bezit van een pons met een formaat van dit rondje.

Oké, je hebt dus rondjes nodig van papier. Veel rondjes. Je hebt er minimaal 3 nodig per bolletje, dus reken uit hoeveel bolletjes je wil dat je slinger bestaat. Verder heb je een naaimachine nodig met een kleur garen dat je mooi vindt. Heel veel zul je er niet van zien, dus ik koos wit. We kunnen beginnen!

Wat je eerst doet is zorgen dat je veel draad (voorzichtig!) uit je naaimachine trekt. Dit doe je zodat je straks ook draad hebt om je slinger mee op te hangen.

Neem drie rondjes papier en leg deze op elkaar. Naai met de naaimachine over de drie rondjes door het midden.

Als je bijna aan het einde bent, schuif je gelijk een nieuw stapeltje van drie rondjes onder het voetje van je naaimachine.

En zo naai je als maar door, net zolang totdat al je rondjes op zijn. Of net zolang totdat je vindt dat je slinger mooi en lang genoeg is.

Wanneer je klaar bent met de rondjes, trek je nogmaals een flink stuk draad uit je naaimachine, zodat je ook aan het einde voldoende draad hebt om straks je slinger mee op te hangen. Knip hem dan af.

Tot slot vouw je alle rondjes open zodat het mooie ‘bolletjes’ worden & klaar is je slinger! Klaar om opgehangen te worden op een mooi plekje in je woonkamer, slaapkamer, kerstboom, toilet, tuin… etc. ;).

Ik ben er heel erg blij mee. Ik ben gewoon dol op simpele dingen met een groots effect, zonder teveel poespas. Ik kan niet wachten totdat ik mijn pons binnen heb. Dan wil ik nog meer slingers maken! Voor in de kerstboom of voor een feestje… het is gewoon allemaal leuk!

In welke kleur(tjes) zou jij deze slinger maken?