DIY | Roggekussentje

Hart10

Ik ben een enorme koukleum en zit ook vaak ’s avonds met een dekbed lekker op de bank. Toch is het zo dat, ondanks dat ik zo lekker zit met mijn dekbed, ik het vaak nóg koud heb. Zeker de afgelopen dagen! Daarom maakte ik heerlijke kussentjes, gevuld met rogge, om de koude dagen door te komen!

Wat heb je nodig?

  • Lapje katoen 22 x 30 cm
  • Lapje katoen 26 x 20 cm
  • Lapje katoen 16 x 20 cm
  • Lapje katoen 12 x 20 cm
  • Biaisband
  • Rogge
  • Naaimachine & naaibenodigdheden

Hoe maak ik een lekker warm Roggekussentje?

Hart01

Knip de lapjes katoen voor. Het lapje van 22 x 30 cm vouw je in de breedte dubbel en strijk je glad. Dit wordt het kussentje gevuld met rogge. De andere lapjes vormen samen een kussensloopje.

Hart02

Het grote lapje is al dubbelgevouwen. Om er een zakje van naai je de drie open kanten dicht. Laat wel een opening over van ongeveer 3 tot 4 centimeter.

Hart07

Vul het zakje met rogge. Ik heb dit op gevoel gedaan en gewoon gekeken of ik het vol genoeg vond. Om het vullen iets makkelijker te maken, kun je een trechter gebruiken of een soort spuitzakje vouwen van papier en die door de opening steken.

Hart08

Naai de bovenkant van het kussentje dicht. Dit kun je met de hand doen voor een netter effect. Ik heb dit gedaan op de naaimachine omdat je er straks niets van ziet en ik gewoon een beetje lui ben ;-).

Hart03

Naai een stukje biaisband op brede zijden van de twee kleinste lapjes.

Hart04

Je hebt nu dus nog een groot lapje zonder biaisband en twee kleinere lapjes met. Leg de twee kleine lapjes een klein beetje over elkaar en hun goede zijden op de goede zijde van het grote lapje. Nu gaan we een kussensloopje naaien.

Hart05

Naai rondom helemaal vast. Vergeet, als je aan het kussensloop nog een label wil maken, deze er niet tussen te naaien. Je kussensloop is klaar!

Hart09

Nu hoef je alleen nog maar het kussentje in het kussensloopje te doen en klaar is het Roggekussentje!

Hart11 Hart12 Hart13

Je zou misschien denken dat het kussentje wat klein is, maar ik vind hem ideaal voor tussen mijn voeten of op mijn buik. Het Roggekussentje kan worden opgewarmd in de magnetron voor drie minuutjes op vol vermogen. Heb je net als ik geen magnetron? Dan kan hij ook een kwartiertje op 175 graden in de oven, of lekker even op de verwarming.

Dus de rest van de winter zit jij lekker warm! Veel plezier!