DIY | Pompoms van Zijdepapier

Pomtis14

Zoals je in mijn shoplog van gisteren hebt kunnen zien heb ik prachtig zijdepapier gekocht bij Ikea. Zijdepapier, ook wel tissue papier genoemd, kun je gebruiken om cadeautjes mooi en chique mee in te pakken. Maar je kunt het ook gebruiken om hele gezellige pompoms mee te maken. Leuk als feestdecoratie of gewoon om de boel in huis een beetje op te fleuren. Ik laat je zien hoe je dit doet!

Wat heb je nodig?

Pomtis01

  • Zijdepapier, tissuepapier of vliegerpapier (ik kocht dit bij Ikea)
  • Dun ijzerdraad
  • Naaigaren (ik koos voor wit, dan valt het in mijn interieur niet op)
  • Schaar

& Hoe maak je deze prachtige Pompoms van Zijdepapier?

Pomtis02

In de verpakkingen van Ikea zit het zijdepapier in grote vellen van vier vellen per kleur. Je hebt verschillende lagen papier nodig. In dit geval maak ik een grijze pompom en leg ik de vier vellen op elkaar op tafel.

Pomtis03

De vellen hebben een flink formaat en omdat ik geen gigantische pompom wil maken, knip ik de vellen door de helft.

Pomtis04

Leg nu de vier vellen voor je neer op tafel, in de lengte.

Pomtis05

Je begint onderaan en vouw een strook van ongeveer 1,5 tot 2 centimeter. Vervolgens draai je de vellen om en vouw je weer een strook. Je vouwt eigenlijk zigzaggend, net zoals je vroeger servetten vouwde voor een moederdag ontbijtje ;-).

Pomtis06

Wanneer je alles hebt gevouwen pak je de dikke strook in het midden vast.

Pomtis07

Draai er een ijzerdraadje omheen.

Pomtis08 Pomtis09

Knip met een schaar aan elk uiteinde de hoeken rond af.

Pomtis10

Nu komt het allerleukste gedeelte! Trek voorzichtig alle vellen van elkaar, uit elkaar en frummel ze zo totdat je een gezellige, frummelige pompom hebt. Nu nog een stukje garen bevestigen aan het midden en klaar is je Pompom van Zijdepapier!

Pomtis11

Maak verschillende kleuren en maten en hang ze mooi onder elkaar!

Pomtis12 Pomtis13 Pomtis14

Zo simpel kan een beetje gezelligheid in huis zijn :D!

Pomtis15

Lekker makkelijk en lekker snel! Dat zijn de zelfmaak projectjes waar ik van hou! Ook leuk voor op de kinderkamer trouwens! Wij zijn inmiddels ook het een en ander aan het verbouwen in Saar haar kamer en ik wil de boel dan ook weer wat anders gaan decoreren. Ik denk wel dat er nog een aantal van deze pompoms komen te hangen :D! Veel plezier!