DIY | Pompoms van Bakpapier

Pombak8

Hurray! Ik ga jullie weer, misschien wel ‘vervelen’, met een leuke en nieuwe Pompom DIY! Zo werkt mijn brein een beetje helaas haha! Wanneer ik bezig ben met Pompoms, bedenk ik meteen talloze manieren wat je ermee kunt doen en met welk materiaal je ze nog meer kunt maken. Dus ja, daar gaan we weer! En vandaag heb je nodig: Bakpapier! Let’s make some Pompoms!

Pombak1

Je hebt nodig:

  • Bakpapier
  • Dun ijzerdraad
  • Schaar
  • Garen

& Hoe maak je Pompoms van Bakpapier?

Eigenlijk maak je de pompoms precies op dezelfde manier zoals je ze maakt wanneer je zijdepapier gebruikt. Ik gebruik zelf wit bakpapier van Lidl. In de verpakking zitten losse vellen. Ik gebruik twee vellen papier en knip van elk papier vier vellen. In totaal krijg je dan acht vellen en vervolgens vouw ik pompoms in elkaar. Stukje garen eromheen en klaar.

Pombak7 Pombak6

Het effect vind ik trouwens echt fantastisch! Sterker nog, misschien maak ik wel lieve pompoms van bakpapier dan van zijdepapier. Het papier is veel steviger, waardoor je de lagen veel beter uit elkaar kunt trekken. Bij zijdepapier wil je nog weleens hebben dat de boel scheurt.

Pombak3 Pombak4 Pombak9

Zelf heb ik er nu twee aan mijn kledingkast gehangen. Omdat de kamer zo goed als helemaal wit is, vond ik het wel leuk om ze op te hangen met een roze stuk garen. Natuurlijk kun je ook gaan voor wit. Of wat dacht je van een lintje of bakers twine? Genoeg opties dus, veel plezier!