DIY | Mini Envelop Labels

EL16

Ik hou van Etsy. Ik vind het concept dat iedereen zijn handgemaakte spulletjes aan kan bieden heel erg leuk. Tegelijkertijd vind ik het ook heerlijk om op Etsy inspiratie op te doen. Ik kwam in de Etsy Shop van Le Box Boutique hele leuke labeltjes tegen. Ik gaf er mijn eigen draai aan en ‘upcyclede’ meteen een soepstengeldoos!

Wat heb je nodig?

  • Een oude kartonnen (soepstengel) doos
  • Potlood
  • Schaar
  • Lijm
  • Mooi (inpak) papier
  • Gelinieerd papier
  • Perforator
  • Dun touwtje

& Hoe maak ik deze Mini Envelopjes?

EL01

Neem een stuk karton. Liefst niet te dik, maar wel stevig. Kartonnen verpakkingen van bijvoorbeeld soepstengels, rijst of pasta zijn geweldig hiervoor. Zo doe je nog eens iets met al dat oud papier ;-).

EL02

Maak de doos netjes langs de lijmrand open.

EL03

Teken met een potlood de vorm van een envelopje na. Ik heb deze gewoon uit de losse pols getekend. Vind je dit lastig? Op Pinterest zijn verschillende templates te vinden die je kunt printen en over kunt trekken.

EL04 EL05

Knip uit en vouw de randjes alvast voor. Zelf heb ik alle envelopjes getekend langs een vouwrand van de doos. Op die manier heb je in ieder geval bij elke envelop al een strakke vouw.

EL06

Allemaal envelopjes! Ik hou ervan om gelijk meerdere te maken. Zo heb ik een kleine stash en kan ik ze gebruiken wanneer ik cadeautjes in ga pakken.

EL07 EL08 EL09

Neem een mooi papiertje en teken de envelopjes over op dit papier. Zorg ervoor dat het papier wat je gebruikt niet te dik is. Ik gebruikte dit prachtige papiertje van Rice. Inmiddels ben ik bijna door mijn hele voorraad papiertjes heen van Rice, dus het wordt tijd om nieuwe in te slaan. Ik vind dit echt geweldig papier!

EL10 EL11

Plak met lijm het mooie papier op de kartonnen envelopjes. Ik gebruikte in plaats van vloeibare lijm een lijmroller. Ik ben zelf niet zo’n fan van vloeibare lijm en ben daarmee vaak wat onhandig. Heb je meer geduld dan ik? Dan is vloeibare lijm natuurlijk geen probleem. Knip de randjes bij en plak de envelopjes in elkaar. Je bent alweer bijna klaar!

EL12

Maak van gelinieerd papier pasklare briefjes voor in de envelopjes. Ik gebruikte hiervoor papier wat in het Flow Winterboek zat.

EL13

Ik vind het er echt heel schattig uit zien zo ;-).

EL14 EL15

Maak een gaatje in de envelop met de perforator.

EL16

En met een dun touwtje erdoorheen zijn je Mini Envelop Labels klaar voor gebruik! Op het briefje kun je een tekstje schrijven en het envelopje zo aan een cadeautje hangen!