DIY | Maak zelf je Theezakjes

Theezakje14

Ik begin de dag met koffie, maar eindig hem met thee. Maar je hoeft bij mij niet aan te komen met voorgefabriceerde Pickwick theezakjes (luxepaardje ;-)), die vind ik echt niets. Wel ben ik dol op losse thee. Er is alleen één nadeel, ik heb een hekel aan thee eieren, theezeefjes of de zakjes waar je de losse thee in kan doen. De losse thee valt er altijd naast en het leegmaken vind ik ook een ramp. Dit probleem moest opgelost worden, dus maakte ik mijn eigen theezakjes!

Theezakje01

Wat heb je nodig?

  • Koffiefilterzakjes
  • Losse thee
  • Katoenen draad
  • Naaimachine

& Hoe maak ik deze Theezakjes?

Theezakje02

Neem een koffiefilter en teken hier één of meerdere rondjes op. Dit kan je uit de losse pols doen, ik gebruikte een espressokopje om een mooi rondje te tekenen. Ook maakte ik mijn rondjes best groot, dus twee rondjes op een koffiefilter zakje paste voor mij niet.

Theezakje03

Pak je naaimachine en naai in het rondje langs de lijn een zigzaksteekje. Je kunt ook gaan voor een rechte steek of iets anders naar je zin, maar in dit geval vond ik een zigzaksteek wel hip. Laat een opening open van ongeveer 2 centimeter.

Theezakje04

Knip nu over de potloodlijn het rondje uit, zo heb je een mooi rond zakje.

Theezakje05

Vul het zakje naar smaak met de losse thee. Ik gebruikte hiervoor een theelepeltje en deed ongeveer twee theelepeltjes in elk zakje.

Theezakje06

Theezakje07

Knip een stukje katoendraad af en leg een lusje bovenaan in de draad. Hieraan kun je het zakje straks vasthouden. Steek de onderkant van het draad in de opening van het zakje.

Theezakje12

Neem je naaimachine er weer bij en naai nu het hele zakje nog een keer rond met een zigzaksteek. Zorg dat de katoendraad stevig zit vastgenaaid. Het zou zo jammer zijn als je strakjes het zakje uit je thee moet gaan vissen ;-).

Theezakje14

Theezakje15

Yay! & Klaar zijn je mooie, hippe, ronde theezakjes! Nu hoef je niet meer in de weer met theezeefjes en irritante thee eieren. Je kookt water, hangt je theezakje erin, maar je geniet wel van de heerlijke smaak van losse thee. Mjam!

Ik heb een voorraadje gemaakt, want eenmaal bezig is dit klusje zo geklaard. Ik ben er heel erg blij mee. Wederom vind ik dit ook weer echt een leuk idee voor een cadeautje. In een mooi cellofaan papiertje, wat losse thee erin gestrooid en een leuk lintje is dit toch een heel cute cadeautje?

Drink jij liever thee of koffie? En wat zijn jouw favoriete thee smaakjes?