DIY | Kleur je Haar met Pastelkrijt

Pastelkrijt12

Toen ik een tijdje geleden mijn haar liet knippen, leek het me leuk om een kleurtje in de punten van mijn haar te laten verven. Mijn kapper raadde dit af, omdat mijn haarpunten vrij droog zijn. Ik weet dat er bepaalde producten zijn, waarmee je je haar tijdelijk een kleurtje kan geven. Bijvoorbeeld de Color Bug. En aangezien dit een soort pastelkrijt voor je haar is, bedacht ik me dat je dit natuurlijk ook met gewoon pastelkrijt kunt proberen! En dat deed ik, met een groot succes!

Pastelkrijt01

Het pastelkrijt wat ik heb, kocht ik bij Action voor ongeveer €2,50. En dat voor maar liefst 24 prachtige kleuren!

Pastelkrijt02

Wanneer je het doosje openmaakt, zit het in plastic ingepakt, met daaronder een soort beschermpapiertje. Pastelkrijt geeft namelijk best snel en veel kleur af!

Pastelkrijt03

Tadaa!

Pastelkrijt04

Pastelkrijt05

Heel erg veel mooie en felle en zachte kleurtjes.

Pastelkrijt06

Je moet even wat moeite doen om een krijtje uit het doosje te halen. Daarnaast vlekt het zoals je kunt zien best wel op je handen. Maar goed, ik weet niet beter dan dat pastelkrijt dat gewoon doet. En dat maakt juist dat je je haren er zo goed mee kunt kleuren! Laten we maar eens gaan zien hoe je dat doet!

Wat heb je nodig?

  • Pastelkrijt
  • Borstel
  • Haarlak
  • Oud T-shirt

& Hoe kleur je je haar met Pastelkrijt?

Pastelkrijt07

Begin met schoon haar en borstel dit even goed door. Trek even een oud T-shirt aan, zodat je geen vlekken op je (mooie) kleding krijgt. Maak je haar op de plek waar je de kleur wil hebben een beetje vochtig met water. Borstel nog een keer goed door en pak dan een kleurtje naar wens.

Pastelkrijt08

Kleur je haren in met het krijt. De beste manier is door een pluk op je handpalm te leggen en dan ‘in’ je handpalm te kleuren. Je zult zien dat je pluk een mooi kleurtje krijgt.

Pastelkrijt09

De plek waar je kleurt, wordt wat stroef. Wanneer er voldoende kleur zit naar wens, borstel je de pluk nog even goed door en spray je er van een afstandje wat haarlak overheen. Ga zo door totdat je alle plukken haar hebt ‘geverfd’.

Pastelkrijt10

Het is misschien niet heel duidelijk te zien (het werd al schemerig, dus de foto’s zijn niet van fantastische kwaliteit), maar ik heb de ene kant paars met roze gekleurd en de andere kant zwart.

Pastelkrijt11

Zwart! En ik vind het heel leuk! Ik heb nog nooit zwart in mijn haar gehad!

Pastelkrijt12

En zo nog een keer allebei de kanten van mijn haar. Mijn haar ziet er een beetje frizzy uit, maar zonder de pastelkrijt is dit ook het geval. Ik moet misschien gewoon maar weer eens naar de kapper ;-).

Ik vind het effect onwijs leuk! En het meest fantastische is nog wel, dat je het er zo weer uit wast met een beetje shampoo! Heel leuk voor naar een feestje of gewoon voor een dagje werken om de boel lekker op te fleuren. Ik vind het in ieder geval helemaal leuk :D!