DIY | iPhonehoesje van Vilt

LH17

Ik ben in het trotste bezit van een iPhone 4s. Ik ben er heel erg blij mee want hij is super gebruiksvriendelijk én hij maakt mooie foto’s. Wat wel een beetje tegen leek te vallen, waren de foto’s die ik maakte met flits. Maar wat bleek? Het had te maken met mijn hoesje. Die reflecteerde de flits, waardoor ik echt hele rare foto’s kreeg. Tijd voor een ander hoesje dus! Ik zag hier een hele leuke DIY, dus besloot ik dat dit mijn nieuwe iPhonehoesje moest worden. 

LH16

Allereerst nog even het hoesje van Hema. Ik vind hem op zich best fijn. Hij was goedkoop, vrolijk en lekker stevig. Met een peuter dochter in huis is je telefoon nooit veilig. Maar alle valpartijen heeft hij prima overleefd!

Wat heb je nodig?

  • Kleurtjes vilt
  • Schaar
  • Naaimachine & naaibenodigdheden

& Hoe maak ik een iPhonehoesje van Vilt?

LH09

Zelf ging ik voor neonroze en zwart, al is het neonroze een beetje flets uitgevallen op de foto ;-). Ik vind deze kleurencombinatie altijd erg gaaf. Sowieso ben ik de laatste tijd wel een beetje van de neonkleurtjes.

LH10 LH11

Gebruik je telefoon om de afmetingen te bepalen. Je kunt dit hoesje dus ook prima maken voor een ander soort telefoon. Ik knipte van één strook een punt af, zo krijgt je hoesje een mooi zakje.

LH12

Vouw de stroken over elkaar in de vorm van een hoesje en naai de zijkanten dicht.

LH13

Tadaaa! Ja, hij is al klaar! Zo simpel is het! Ik hou echt van simpele maar leuke projectjes!

LH14 LH15 LH18

En zo is hij dus uiteindelijk geworden. Wat ik zo leuk vind is het extra zakje waar je een bankpas en wat geld in kwijt kunt. Heel handig dus als je gaat stappen en geen zin hebt om een grote tas mee te slepen. Zo heb je toch de belangrijkste dingen bij je! Ik ben blij!

Tip: Bij Action verkopen ze nu pakketjes vilt met zo’n 8 kleurtjes voor 98 cent! Natuurlijk is dit synthetisch vilt, maar eigenlijk werkt dit prima!