DIY | Hippe Totebag

Tasenlabel27

Totebag? Totebag? Ja, een Totebag! Wat is dat dan, hoor ik je zeggen. Niets minder dan de Engelse benaming voor iets wat wij kennen als ‘simpel katoenen tasje’. Ik maakte zo’n katoenen tasje en simpel is het zeker! Ik maakte het mezelf iets lastiger. Ik ‘bedrukte’ mijn stof zelf in een hip patroon!

Wat heb je nodig?

  • Ongebleekt katoen
  • Textielverf in verschillende kleurtjes
  • Aardappel
  • Aardappelschilmesje
  • Sponskwast
  • Naaimachine & naaibenodigdheden

& Hoe maak ik zo’n hippe Totebag?

Tasenlabel03

Knip uit het katoentje twee rechthoeken met een afmeting van 25 bij 36 centimeter. Knip ook vier stroken van 5 bij 58 centimeter. De rechthoeken worden de tas, de stroken worden de hengsels.

Wil je liever gewoon een effen tas? Scroll dan door, want we gaan eerst verder met de aardappel. Aardappel? Ja, aardappel ;-). Neem een aardappel, en snijd deze doormidden. Snijd vervolgens een leuke vorm uit de aardappel zodat je deze kan gaan gebruiken als stempel.

Tasenlabel11Tasenlabel12

Gebruik een sponskwast en breng hiermee wat verf aan op je aardappelstempel. Nu kun je lekker aan de slag met stempelen! Ik maakte een driehoek en wilde flink stempelen. Om ervoor te zorgen dat mijn patroon niet al te scheef ging, tekende ik een lijn met een potlood. Hier stempelde ik mijn eerste rij op.

Tasenlabel13

Tasenlabel14

Tasenlabel15

Ik vond het weer echt super leuk om met textielverf bezig te zijn, net zoals bij de Knuffel Letters en de Labels van Stof. Het is zo simpel maar het effect is zo groots! Ik besloot daarom nog wat stofjes voor (toekomstige) tasjes te bedrukken en te verven. Ik gebruikte hiervoor ook bijvoorbeeld schilders tape.

Nu gaan we aan de slag om echt een tasje te maken van de stof. Dus was jij degene die wilde gaan voor een heel, heel erg saai effen tasje? Dan kun je hier verdergaan met lezen :D!

Tasenlabel16

Tasenlabel19

We gaan beginnen met de hengsels. Leg twee stroken met de goede kant op elkaar. In principe is er in mijn geval geen ‘goede kant’ want mijn hengsels houd ik effen. Mocht je je hengsels bedrukken, dan leg je de stroken dus wel met de goede kanten op elkaar. Naai met een normale rechte steek de zijkanten. Haal het hengsel binnenstebuiten zodat je de ‘mooie’ kant buiten hebt. Voor de sier heb ik de hengsels gestreken en nog een keer gestikt met een zigzagsteek. Maak zo twee hengsels.

Tasenlabel18

Strijk op je bedrukte stofjes een zoom en naai deze ook vast met een zigzaksteek.

Tasenlabel20

Naai het hengsel vast aan de binnenkant van een stofje. Naai eerst een vierkant en naai er vervolgens een kruis in. Het oog wil natuurlijk wel wat ;-).

Tasenlabel21

Leg nu de goede kanten van de twee stofjes (met hun hengsels) op elkaar en naai de zijkanten en de onderkant dicht met een rechte steek. Keer het geheel nog eens binnenstebuiten en… Hey! Je hebt een eigen Totebag gemaakt!

Tasenlabel26

Tasenlabel29

Tasenlabel28

Tasenlabel27

Ik hing er nog een zo’n leuk Stoffen Cadeaulabel aan en mijn tas was helemaal compleet! Met hier en daar een klein schoonheidsfoutje (Ja, het was ook mijn eerste keer ­čśë en ik ben vergeten een draadje af te knippen :() vind ik het echt een plaatje! Hij is niet heel groot, maar precies groot genoeg om kleine boodschapjes in mee te nemen. Je vouwt hem zo op en neemt hem makkelijk mee in je tas. Helemaal perfect en hipperdepip wat mij betreft!