DIY | Citrus Scrub

DIY Citrus Scrub

Met het alsmaar kouder wordende weer, merk ik dat mijn huid best droog wordt. Ik vind het dan lekker om mijn huid een flinke scrub beurt te geven en daarna lekker in te smeren met een vette bodybutter. Ik kreeg het idee om zelf een lekkere scrub te maken, die ook een vettig laagje op je huid achterlaat. Een lekkere Citrus Scrub. Nog fijner? Je maakt hem binnen een kwartiertje!

DIY Citrus Scrub

Je hebt nodig:

  • 2 cups (400 gram) rietsuiker
  • 1 cup (250 ml) olijfolie
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • Een weckpotje van 0,5 liter

Ik hou er zo ontzettend van als je voor een DIY gewoon dingen kan gebruiken die je in huis hebt. In dit geval kun je het recept helemaal aanpassen naar je eigen wensen. Heb je geen rietsuiker? Gebruik dan gewone suiker. Of wat dacht je van zeezout? Heb je geen olijfolie? Zonnebloemolie of kokosolie is ook prima. Hier gaan we!

Doe de cups met rietsuiker in een mengkom.

DIY Citrus Scrub

Voeg hieraan een cup met olijfolie toe. Doe dit niet in één keer, maar liefst in kleine beetjes. Roer het steeds even door met een spatel. Misschien heb je juist iets minder of juist meer olie nodig. Het hangt er ook vanaf of je van een scrub houdt die wat stugger is of juist wat meer mashy.

DIY Citrus Scrub

Rasp de schil van de sinaasappel en voeg deze samen met het sap van de citroen toe aan het suiker en olijfolie mengsel.

Hussel alles even flink door elkaar met een spatel.

DIY Citrus Scrub

Vul de weckpot met het mengsel en klaar is je homemade Citrus Scrub!

DIY Citrus Scrub

Je kunt je scrub nog opleuken met een mooi label, een stukje (raffia) lint of zelfgemaakte etiketten. Ook leuk: Een schijfje citroen en een schijfje sinaasappel drogen op de verwarming (of in de oven) en deze aan de weckpot hangen. Zo maak je er een leuk, low-budget cadeautje van. Ik heb hem simpel gehouden met een label, ik gebruik hem namelijk lekker voor mezelf!

Ik vind het een heerlijke scrub. Ik hou ervan als de korreltjes niet te ruw zijn en ik mijn benen na afloop niet meer heel dik hoef in te smeren. Deze scrub laat een laagje achter op mijn huid, maar trekt wel snel in. Veel plezier met maken!