DIY | Choc Blocs

Ken je die Choc Blocs waarmee je in een handomdraai een heerlijke kop warme chocomelk kunt maken? Ik bedacht hoe je deze cuties zelf kunt maken. Het is helemaal niet moeilijk, vooral erg leuk (en lekker)! Lees verder en zie zelf hoe simpel en makkelijk het is!

Je hebt nodig:

  • Pure chocolade
  • Een beetje slagroom
  • Houten prikkers. Ik gebruik hier tapasprikkers, je kunt ook ijsstokjes of stokjes voor Cake Pops gebruiken
  • Mini Marshmallows
  • Een siliconen vorm. Ik gebruik een vorm voor mini Cupcakes, van Xenos

Smelt de chocolade samen met een beetje slagroom (niet het hele kuipje!) au bain marie. Dit doe je door in een pannetje wat water te koken en hierop een mengkom te zetten waarin je de chocolade en slagroom doet. Door de hete stoom zal de chocolade smelten.

Wanneer het chocolade mengsel is gesmolten, vul je elk vormpje van je siliconen vorm met het mensel. Steek in het midden een prikker en decoreer de Choc Blocs met de mini marshmallows. Ik kocht de marshmallows in een pak bij Albert Heijn. In dit pak zaten verschillende kleurtjes (waaronder ook oranje en roze). Ik heb de witte er tussenuit gepikt, omdat ik dit net iets mooier vond staan dan al die kleurtjes. Je kunt je Choc Blocs ook decoreren met nougatine, hazelnoot stukjes etc.

Zet de vorm met de Choc Blocs vervolgens in de koelkast om ze hard te laten worden.

Laat ondertussen je kruimeldief de resten van de vloer opeten ;).

Wanneer de Choc Blocs klaar zijn kun je ze heel voorzichtig uit de vorm drukken. Doordat de vorm van siliconen is gemaakt gaat dit heel makkelijk en blijven ze (met een beetje geduld) ook niet plakken. Nu ze klaar zijn kun je kiezen wat je ermee doet. Ik heb de Choc Blocs per twee verpakt in een stukje Cellofaan met een leuke sticker erop. Ook heb ik nog wat marshmallows los in het zakje gestrooid.

Of je zet natuurlijk gelijk een pannetje op het vuur om een beetje melk op te warmen en maakt meteen een heerlijke kop warme choco van je zelfgemaakte Choc Bloc. In principe moet één Choc Bloc voldoende zijn voor één kop chocomelk. Ben je net zo’n choco junkie als ik, of heb je gewoon een massive kop? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor twee Choc Blocs!

Zelf vind ik ze erg leuk gelukt en ze zijn ook erg lekker! Wel ben ik erachter dat:

  1. Ik de marshmallows prachtig vind voor de sier, maar in de chocomelk echt helemaal niets vind.
  2. Ik betere chocomelk krijg wanneer ik de melk kook in een pannetje en hier al roerende de Choc Bloc in laat smelten.

Ik hoop dat je deze DIY leuk vond om te lezen. Zoals je ziet is het lekker simpel om te maken én ook weer erg geschikt om weg te geven als cadeautje. Have fun!