DIY | Cadeaulabels van Brooddeeg

Een tijdje geleden maakte ik een Oud Hollands Huisje van Brooddeeg. Toen ik deze aan het maken was, maakte ik ook meteen een paar labels van brooddeeg. Ik rolde een stukje brooddeeg uit, stak er met een glas rondjes uit en maakte er een gaatje in. Ik deed er niks mee, totdat ik ze afgelopen weekend oppimpte met poëzieplaatjes. Kijk verder hoe ik deze leuke Cadeaulabels maakte.

Ik gebruikte voor deze Cadeaulabels het volgende:

  • Zelfgemaakte labels van brooddeeg
  • Schuurpapier
  • Mod Podge
  • Sponskwastje
  • Poëzieplaatjes
  • Sisaltouw

Klaar voor een setje leuke labels? Hier gaan we!

Het kan zijn dat je opgedroogde brooddeeg labels wat ruwe randjes hebben. Schuur deze met een schuurpapiertje weg. Je kunt eventueel ook de voor en achterkant schuren, zodat ze iets minder ruw zijn.

Knip een aantal poëzieplaatjes uit zodat ze netjes in het midden van een label passen.

Smeer met het sponskwastje eerst een laagje Mod Podge op het label. Plak het poëzieplaatje op de plek waar je hem hebben wilt en smee er nog een laagje Mod Podge overheen.

Wanneer je ze allemaal beplakt hebt met een plaatje leg je ze te drogen. Dit duurt ongeveer 20 minuutjes.

Samen met een beetje Sisal touw maakte ik het label vast aan een cadeautje. Een lekker snel resultaat! Het ziet er misschien een beetje tuttig uit zo met die poëzieplaatjes, maar stiekem vind ik dat best leuk.

Natuurlijk kun je deze labels ook nog in een leuk kleurtje verven voordat je ze beplakt met een leuk plaatje. Je kunt ze ook beplakken met andere plaatjes, bijvoorbeeld voor Kerst of een verjaardag. Ook kun je er, als het brooddeeg nog zacht is, letters of vormpjes in drukken. Zo maak je super leuke én goedkope cadeaulabels, die er heel luxe en hip uitzien!