Cupcakes? Nee! Cake Cups

CC

Ik ben dól op Cupcakes. Ik vind het geweldig om ze te bakken en nóg geweldiger om op te eten. Hoewel ik het nemen van een hap uit die heerlijke zoete frosting echt super lekker vind, vind ik het tegelijkertijd ook best wel onhandig. Voordat je het weet zit de frosting in je neus, je haren of in je mascara. Daarom is de tijd nu aangebroken voor Cake Cups! Cupcakes, move over!

Wat zijn Cake Cups?

Cake Cups zijn eigenlijk niets anders dan cakejes in mooie bekertjes of glaasjes, waar je eindeloos mee kunt variëren. Vaak zie je dat er in een bekertje verschillende laagjes cake worden afgewisseld met goddelijke laagjes frosting/botercrème, super vers fruit, chocolate sprinkles en nog veel meer. Ik vind het een ontzettend leuk concept omdat het zo ontzettend handzaam is. Het is nu gewoon mogelijk om een Cupcake te eten als tussendoortje op je werk!

CC1

CC11

Wat heb ik nodig voor Cake Cups?

Het leuke aan Cake Cups is dat je er niet heel veel meer voor nodig hebt dan wanneer je Cupcakes maakt. Met een cupcake recept, een lekker recept voor botercrème en natuurlijk ‘Cups’ om de Cake Cups in te maken, kom je al ver! Voor het gebruik van de ‘Cups’ kun je denken aan plastic bekertjes of mooie glaasjes. Maar wat dacht je ervan om Cake Cups te maken in een champagneglas? Of in een gebruikte glazen pot waar bijvoorbeeld olijven of appelmoes in hebben gezeten? Het is zelfs mogelijk om een Cakeje te bakken in een ijshoorntje! Om het helemaal af te maken kun je net als bij Cupcakes helemaal los gaan met sprinkles, fruit, chocolade dip en nog veel meer!

CC3

CC10

& Hoe maak ik Cake Cups?

Bak een hoeveelheid vanille Cupcakes. Mijn favoriet zijn echt de cupcakes uit het boek ‘Rudolph’s Cupcakes. Dit is het recept voor 12 cupcakes:

  • 200 gram bloem
  • 2 eetlepels bakpoeder
  • 220 gram suiker
  • mespunt zout
  • 1 ei
  • 180 milliliter melk
  • 60 milliliter zonnebloemolie
  • Merg geschraapt uit een vanillestokje
    Of 1 eetlepel natuurlijk vanille extract

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef de bloem en bakpoeder boven een kom. Zelf zeef ik dit trouwens vaak nog een keer, zodat het cakeje straks extra luchtig wordt. Meng met een garde de suiker en het zout erdoor. Mix in een andere kom het ei, de melk, zonnebloemolie en het vanille merg. Voeg beide mengsels bij elkaar en mix ze op lage stand tot een glad beslag. Mix het beslag vervolgens nog 10 seconden op de hoogste stand. Zet de cupcake vormpjes in een muffinblik en vul ze voor driekwart met het beslag. Bak de cupcakes in de voorverwarmde oven in 25 minuten gaar.

Wanneer de Cupcakes zijn afgekoeld, haal je ze uit hun papiertje. Je kunt ze nu in verschillende laagjes snijden en afwisselend met een lekkere botercrème in een glaasje of bekertje doen. Eventueel kun je ook nog afsluiten met een flinke toef botercrème. Klaar is je Cake Cup!

Veel plezier met maken!

CC2

CC4

CC9

Klik op de foto voor de bron