Craft Room | Stoffen Opbergen

Stof10

Mijn collectie stoffen is niet super gigantisch, máár eh… het was wel een bende. De ene helft zat in een doos ‘gepropt’ en de andere helft lag in een mand. Slordig was het, heel slordig. En ook totaal niet praktisch, want zodra ik aan een leuke naai DIY wilde gaan beginnen had ik al geen zin meer ;-). Ik besloot de boel eens even lekker op te ruimen en het leek me een mooi moment om aan je te laten zien hoe ik mijn stofjes heb opgeborgen.

Stof01

Ik heb vier dozen gevuld. Het zijn de ‘Kassett’ dozen van Ikea. Toen ik ze in elkaar moest zetten vervloekte ik ze (wat een hel om ze in elkaar te zetten), maar om op te bergen zijn ze ideaal. Ik heb mijn stof en fournituren als volgt verdeeld over de dozen:

  • Fournituren
  • Kleine Stofjes & Vilt
  • Grote Stofjes
  • Tafelzeil & Restjes Stof

Fournituren

Stof02

Met deze doos ben ik súper happy. Echt, mijn naalden lagen gewoon los door een grote doos met stof. Ik wist niet dat ik zoveel biaisband had en ook niet zoveel lintjes en bandjes. Nu is alles gewoon lekker geordend. De biasbandjes heb ik bij elkaar gehouden met een stukje Masking Tape. Alle losse en kleine fournituren heb ik in van die kleine ziplock zakjes gedaan. Alles is nu lekker opgeruimd en ik hoef niet meer bang te zijn dat ik met mijn handen in een stel naalden graai ;-).

Stof03 Stof04

Deze doos is lekker klein en compact en staat daarom onder mijn bureau. Samen met een doos met lijm (en plakband etc.), mijn snijmatjes en snij apparaat.

Kleine Stofjes & Vilt

Stof05 Stof06 Stof07

Mijn lapjes vilt en kleinere lappen stof heb ik in een iets grotere doos gedaan. Ik heb alles netjes gevouwen zodat ik direct kan zien welke kleuren ik tot mijn beschikking heb. De lapjes van Vilt zijn bijna allemaal volledige lapjes, met hier en daar een lapje waar al wat uit is geknipt. De kleinere lapjes stof zijn nog groot genoeg om netjes op te kunnen vouwen en waar ik nog wel wat van kan maken.

Grote Stofjes

Stof08 Stof09 Stof10

Aaaah! Ik word ZO blij als ik deze foto’s bekijk! Dit zijn mijn grotere lappen stof van minimaal een meter of langer. Deze zitten in een grote doos. Ik had echt geen flauw idee hoe ik dit goed en netjes op moest bergen zonder dat het direct weer door elkaar zou gaan. Ik heb nu echt een goede manier bedacht om deze stoffen op te vouwen zodat je ze ook heel makkelijk erin en eruit kan halen. Dat idee zal ik binnenkort ook hier op mijn blog laten zien.

Tafelzeil & Restjes Stof

Stof11 Stof12

Deze doos is eigenlijk een mengeling van allerlei soorten stoffen. Allereerst mijn tafelzeil collectie, al is dat niet echt ‘stof’. Ik hou van tafelzeil en ik wil dit altijd blijven kopen. Het is onwijs makkelijk om mee te werken en je hoeft het natuurlijk niet om te zomen. Ideaal! Verder zitten in deze doos alle kleine restjes stof en vilt die erg klein zijn, maar die ik niet weg wil gooien. Ook zit er rechts nog een flinke lap stof die niet in de andere doos paste. Maar in deze doos past hij perfect!

Stof13

Bovenop heb heb ik een stuk fiberfill wat ik nog over heb. Mocht dit op zijn, en ik ga een nieuw stuk kopen, dan moet ik wel even kijken waar ik dat dan ga laten. Dit stukje past namelijk nèt!

Stof14 Stof15

& Hier staan de dozen dan, bovenop de kledingkast in onze Craftroom. Tsja, ik moet er inderdaad een stoel bij pakken om erbij te kunnen maar ze zijn zo wel lekker van de grond.

Ik ben heel erg blij met deze manier van opbergen. Zo kunnen mijn vers gewassen stofjes ook niet stoffig worden en na een strijkbeurt ook niet meer zo makkelijk kreuken.

Op welke manier heb jij jouw stoffen opgeborgen?