Chocolate Bark

Bark16

Woohoo! Ik ben weer onder mijn steen vandaan gekropen en de zin gevonden om weer lekker te gaan bloggen. Ik trap vandaag af met een hilarisch lekkere snack, namelijk ‘Chocolate Bark’. Bij delicatessenzaakjes zie ik vaak van die heerlijke brokken chocolade liggen, besprenkeld met allerlei fantastische dingen zoals nootjes, gedroogd fruit en bijvoorbeeld marshmallows. Het grappige is dat ze vaak zo overdreven duur zijn, terwijl je het super simpel en lekker cheap zelf kunt maken. Vandaag mijn zelfgemaakte Chocolate Bark in mijn vier favoriete smaken.

Wat heb je nodig?

Bark01

Voor mijn Chocolate Bark gebruikte ik 500 gram pure chocolade. Ik wilde vier verschillende ‘Barks’ maken en gebruikte pindakaas, cranberries, amandelen, fudge, zeezout, tumtum, gekleurde spikkels en knettersuiker.

& Hoe maak je een lekkere Chocolate Bark?

Bark02

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Bark03

Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron totdat deze lekker vloeibaar is.

Bark04

Smeer de chocolade uit tot een mooie laag die ongeveer overal even dik is. Al maakt het niet echt uit, want een dikke plak is namelijk ook super lekker.

Bark05

Ik ben dol op Reeses dus ik wilde dolgraag een deel maken met de fantastische combinatie van chocolade en pindakaas. Ik heb wat pindakaas gesmolten en deze over de chocolade gegoten. Met behulp van een cocktailprikkertje kun je heel mooi een marmerpatroon maken.

Bark06

Ook cranberries en amandelen vind ik super lekker! Deze heb ik samen gecombineerd. Hak de amandelen in stukjes, als je liever niet grote brokken amandelen op de chocolade wil.

Bark07

Wist je dat de combinatie van snoep en chocolade fantastisch is? Tenminste, ik vind van wel! Ik combineerde in stukjes gesneden tumtums, gekleurde spikkels en knettersuiker met elkaar. De knettersuiker (die ik kocht bij de toko) is een beetje zuur en knettert in je mond zodra je een hap neemt. Heerlijk!

Bark08

Ik wilde ook mijn favoriete combinatie maken van karamel en zeezout. Ik had alleen geen zin om karamel te maken. In plaats daarvan heb ik fudge in stukjes gesneden en deze samen met zeezout over de chocolade gestrooid. Niet zo lekker als met echt karamel, maar wel heeeel nice!

Bark09

Gooi nu de bakplaat voor een uurtje in de koelkast en breek hem in stukken. Maar geniet, voordat je dit doet, nog even van die fantastische plak met chocolade.

Bark10 Bark11

Wow!

Bark12 Bark13 Bark14 Bark15

& als je dan de boel in stukken breekt krijg je deze heerlijke brokken chocolade. YUM! Mijn favoriet is toch wel echt die met pindakaas. Ik weet niet, maar ik kan gewoon geen genoeg krijgen van de combinatie chocolade en pindakaas.

Chocolate bark kun je maken met pure chocolade zoals ik deed, maar je kunt ook witte chocolade gebruiken of een combinatie. Wanneer je deze door elkaar ‘roert’ met een cocktailprikker wordt dat echt een plaatje! Wat je erop doet is aan jou, maar denk bijvoorbeeld eens aan M&M’s, candy canes (met kerst!), nootjes, kokos, gedroogd fruit, Manna (gepofte gekleurde rijst), zoute stokjes, granaatappel pitjes of snoephartjes. Alles wat je maar wilt en lekker vindt.

Veel plezier met maken en geniet ervan! Tot snel!