Budget | Hippe en Goedkope stoffen

Stofjes, ik kan er geen genoeg van krijgen. Zet mij in een stoffenwinkel en ik ben als een kind in een speelgoedwinkel; ik wil alles hebben. Toch zijn stoffen vaak best prijzig. Simpele effen katoentjes heb je al voor een paar euro per meter, maar stofjes met hippe printjes zijn soms wel een beetje duur. Zelf probeer ik mijn stofjes altijd zo goedkoop mogelijk te scoren. En dat doe ik eigenlijk zelden in een stoffenwinkel. Wil jij ook je stoffen stash vergroten met hippe stofjes, maar zo min mogelijk geld hieraan besteden? Ik heb leuke ideetjes voor je!

Kringloopwinkel
Elke kringloopwinkel heeft wel een afdeling met lakens, kussenslopen, dekbedovertrekken én lapjes stof. Vaak op het eerste oog lijkt het wat oubollig of wat stoffig, maar met een frisse en creatieve blik kun je hier de meest leuke stofjes vinden! Een lapje stof met een nostalgisch printje, een lief bloemetje of mooie streepjes. Thuis even in de wasmachine, wat leuke lintjes, bandjes en kantjes en je maakt zo van een oud tafelkleed een hippe tas. Net zoals de schrijfster van Maar niet van Grijs deed:

Vergeet ook niet in de kringloopwinkel te kijken bij de kledingafdeling. Van elk oud kledingstuk valt wel een nieuw leuk item te maken, zoals ik dat zelf ook eerder liet zien. Misschien vind je wel mooie shirts met een leuk printje, die verknip je zo tot je eigen leuke lapje stof.

Hema, Xenos…
Twee van mijn favoriete winkels met grote hoeveelheden knutselmaterialen en opbergmogelijkheden. Maar ook als je hier iets verder kijkt dan je neus lang is, vind je leuke stofjes. Wat dacht je van hippe theedoeken, handdoeken, tafelzeil? Allemaal niet in grote meters stof, maar wel voldoende om bijvoorbeeld een leuke sjaal mee te maken. Of wat dacht je van een leuke slab voor je zoon of dochter?

Ikea
Yay! Nu is Ikea natuurlijk al briljant, maar nog briljanter zijn ze met hun mooie assortiment stoffen. Lekkere dikke katoenen stoffen met hippe prints, voor een schappelijk prijsje. Het is soms wat lastig met afmeten en wegen (dit moet je vaak zelf doen), maar het haalt wel de prijs omlaag.

Marktplaats
Ook op Marktplaats kun je zoeken naar super leuke stoffen. Op Marktplaats kun je deze vinden onder de categorie ‘Stoffen en Lappen’. Hier worden natuurlijk verschillende stoffen via webwinkels aangeboden, maar ook stoffen van particulieren. Quiltstof, hippe retro stofjes… allemaal voor een fijn prijsje.

De Markt
Tsja… en last but not least: De Markt! Ik hou van de markt. Hier in Delft is er markt op donderdag en zaterdag, maar alleen op donderdag staan er ook verschillende stoffen- en fourniturenkramen. Ik ben er dol op, want eigenlijk heb je op de markt de meeste meters voor het minste geld!

Oude Kleding
Laten we vooral onze eigen kledingkast niet vergeten! Check, voordat je al je oude kleding voor altijd en eeuwig naar de container wil verbannen, of er nog kleding bij zit met een stofje in een leuk patroon. Van een vest maak je namelijk heel makkelijk een mooie Babybroek!

Waar koop jij jouw (goedkope) stoffen?