15 Minuten: Mini Zakjes van Papier

Mini zakjes van mooi, knisperend bruin papier. Simpele zakjes die van simpelheid gewoon mooi zijn! Papieren zakjes voor een klein cadeautje, popcorn voor een kinderfeestje of lekker all American way als boodschappenzak voor in het speelwinkeltje van je kind. Binnen een kwartiertje gepiept!

Je hebt nodig: Een schaar, kartelschaar, potlood (ode aan het gratis Ikea potlood ;)), lineaal, plakband en mooi bruin knisperend (kaft) papier. Ik gebruik kaftpapier van de schoolcollectie van Hema. Ik ben er dol op! Ik denk dat ik morgen nog een rol of 5 ga inslaan!

Hey Ho! Let’s Go!

 1. Begin met het uittekenen van rechthoeken van 15 bij 20 cm. Elk rechthoek wordt één zakje. Ik ga voor 8 zakjes dus teken 8 rechthoeken. Het papier wat ik gebruik heeft een ruwe kant en een gladde kant. De ruwe kant vind ik veel mooier en wil ik gebruiken als de buitenkant van het zakje, dus teken ik op de ‘lelijke’ kant; de gladde kant.
 2. Knip alle rechthoeken uit, het maakt niet uit als ze krullen… Alles komt vanzelf goed ;).
 3. Leg een rechthoek in de breedte voor je neer (en schuif de stapel met andere rechthoekjes even opzij). Vouw zowel de rechter als de linkerkant naar het midden toe. Vouw ze zo, dat ze nèt elkaar een beetje overlappen.
 4. Plak in het midden een plakbandje (of een stukje Washi Tape is ook heel cute!)
 5. Leg het papier in de lengte voor je. Vouw eerst vanaf de onderkant 4 cm recht naar boven. Vouw weer open en vouw een soort tuutje.
 6. Vouw strak allebei de tuutjes plat (Tsja… sorry, ik weet écht niet hoe ik dit in normaal Nederlands uitleg :P).
 7. Vouw de flapjes over elkaar zodat ze weer nèt elkaar een beetje overlappen.
 8. En plak weer een plakbandje!
 9. Leg je vouwwerkje weer in de lengte neer en vouw rechts en links weer een beetje naar binnen. Zorg ervoor dat je deze vouwen scherp maakt.
 10. Je zakje is bijna klaar! Maak hem open aan de bovenkant en vouw hem uit.
 11. Vouw alle naden nog even scherp zodat ze mooi te zien zijn, het maakt je zakje steviger zodat hij beter blijft staan.
 12. Knip een leuk randje met de kartelschaar en klaar ben je… Eh, met je eerste zakje :).

Cute toch? Lieve mooie bruine zakjes!

En stiekem ook heel schattig met Saar haar badeendjes erin verstopt. Veel plezier!