15 Minuten: Mini Zakjes van Papier #2

krant15

In één van de eerste artikelen op Gras tussen je Tenen liet ik zien hoe je simpele Zakjes van Papier kon maken. Vandaag heb ik nog een leuke variant op dit zakje. Ideaal om oude kranten of magazines te ‘upcyclen’. En misschien nog wel een stuk sneller!

Wat heb je nodig?

  • Oude krant of oude magazines
  • Schaar
  • Kartelschaar
  • Naaimachine
  • Garen in verschillende kleurtjes

& Hoe maak je Mini Zakjes van Papier binnen een kwartiertje?

krant01

Hoera! Eindelijk een manier om al die huis aan huis bladen op te gaan ruimen. We naaien er gewoon lekker een stel zakjes van. Neem een krant (of iets anders van papier) en zoek de bladen uit die je mooi vind.

krant02

Zelf ging ik voor bladen die zo min mogelijk met allerlei kleurtjes bedrukt waren. Ik hou toch meer van zwart en wit. Knip de bladen los.

krant03

Leg een pagina in de breedte neer en vouw dubbel, maar net niet helemaal precies. Net zoals op de foto. Ik liet ongeveer 5 centimeter over.

krant04

Doe dit met alle pagina’s.

krant05

Pak de naaimachine erbij en naai met een zigzagsteek van boven naar beneden. Je kunt dit natuurlijk ook doen met een normale steek. Wees creatief en doe lekker waar je zelf zin in hebt en wat je mooi vindt!

krant06

Naai op bovenstaande manier de banen op de pagina.

krant07

Knip met de kartelschaar tussen de naden die je zojuist genaaid hebt. Zo knip je er zakjes van!

krant08

Varieer door bijvoorbeeld verschillende kleurtjes garen te gebruiken.

krant09 krant10

Ik ging voor zakjes met zwarte garen

krant11 krant12 krant13

En blauw, oranje en roze.

krant14 krant15

En met een stukje masking tape plak je het zakje zo dicht. Klaar ben je!

Zelf heb ik meteen een groot voorraadje gemaakt van deze zakjes. Ik vind ze heel handig om kleine cadeautjes in te verpakken of om ze te gebruiken bij snailmail. Ook kun je de zakjes gebruiken om mooie (poëzie) plaatjes, stickers, postzegels, kralen etc. in te bewaren. Veel plezier met maken!