Upcycling | Beenwarmers van Oude Sokken

Beenwarmer3

Saar heeft nieuwe schoenen. Roze leren laarsjes, onwijs schattig. Haar eerste echte laarzen (behalve dan regenlaarsjes, die heeft ze natuurlijk al langer!). Ik zag het al helemaal voor me; een stoer rokje of jurkje en dan die laarsjes eronder mét beenwarmers. Want bij die kleintjes vind ik dat echt heel cute. De beenwarmers maakte ik zelf van een oud paar sokken van mezelf. Wat is dat leuk om te doen! Lekker snel, makkelijk en met een heel gaaf effect. Graai een paar oude sokken bij elkaar en maak ze, net zoals ik deed!

Wat heb je nodig?

  • Een paar oude sokken, ik gebruikte (iets te kleine) sokken van mezelf
  • Borduurgaren
  • Naald
  • Vilten bolletjes of Pompoms 
  • Stoffenschaar
  • Naaimachine
  • Strijkplank & Strijkijzer

& Hoe maak je Beenwarmers van Oude Sokken?

Beenwarmers1

Dit zijn de sokken die ik heb gebruikt voor de beenwarmers die ik heb gemaakt. Met hier en daar een spatje verf (een beetje mijn ‘klus sokken’). Ze waren wat aan de strakke kant, dus zaten niet meer zo lekker.

Beenwarmers2

Strijk de sokken glad en knip de voet van de sok af. Met het voetje doen we niks meer.

Beenwarmers3

De ‘mooie’ kant van de sok wordt de bovenkant van de beenwarmer. De andere kant gaan we ook omzomen. Keer de sokken binnenstebuiten en vouw een zoom van ongeveer halve tot een hele centimeter. Strijk dit ook even goed glad met het strijkijzer.

Beenwarmers4

Naai de zoom met een kleine zigzagsteek, zodat hij zijn rek nog blijft houden. Zo heb je al een beenwarmertje, maar hij is wel een beetje kaal.

Beenwarmers5

Kies uit wat je op de beenwarmers wil naaien. Ik ging voor roze en blauwe bolletjes van vilt. Uiteindelijk ben ik voor een grijze kleur borduurgaren gegaan in plaats van geel. Dat gele garen moet je dus maar even wegdenken ;-).

Beenwarmers7

Naai de bolletjes op de beenwarmers met het borduurgaren en de naald. Zet ze goed vast en zorg dat je aan de buitenkant van de beenwarmer niets ziet van het draad.

Beenwarmers6

& Zo zijn de beenwarmertjes dan als ze klaar zijn! Lief hè?

Beenwarmer1

Zo ziet het er dan uit in een laarsje!

Beenwarmer2

En de wat minder mooi afgewerkte onderkant, daar zie je toch niks van als je een schoentje aan hebt.

Beenwarmer5

In laarsjes ziet het er natuurlijk heel erg schattig uit! Maar in gewone schoentjes ziet het er net zo schattig uit. Of zonder schoentjes! Lekker bij een chubby baby’tje ;-).

Beenwarmer4

Saar vond vooral de balletjes en pompoms erg mooi!

Beenwarmer3

Ga jij ze maken? Of misschien voor jezelf :D?