Tomaat Konijntjes

Saar is dol op tomaatjes en omdat het ook nog eens gezond is geef ik dit graag aan haar als tussendoortje. Omdat Saar nu steeds meer besef krijgt van alles om haar heen, besloot ik laatst dit gezonde tussendoortje een beetje te pimpen. Een paar jaar geleden leerde ik konijntjes maken van cherrytomaatjes; simpel maar met een super leuk effect. En zo bedacht ik Tomaat Konijntjes op Kaasbloempje. Ik ga je in 8 kleine stappen laten zien hoe je dit heerlijke tussendoortje maakt!

  1. Voor deze Tomaat Konijntjes op een Kaasbloempje gebruik je (langwerpige) cherrytomaatjes, (kant en klare) plakjes kaas, snijplank, mesje en een uitstekertje in de vorm van een bloem.
  2. Steek uit een plakje kaas zoveel mogelijk bloemetjes. Ik kreeg er ongeveer 4 tot 5 uit een plakje. De rest van de kaas gebruiken we niet meer, maar kun je wel lekker zelf (of je kindje) opsnoepen.
  3. Orden de bloemen op een gezellig bord.
  4. Neem een tomaatje en leg hem in de lengte voor je neer. Snijd met met het mesje rechts of links een plakje van het tomaatje af.
  5. Neem het plakje en snijd hem een stukje in tot ongeveer de helft. Dit zijn de oren van het konijntje.
  6. Zet het tomaatje neer op het snijvlak zodat hij recht blijft staan. Snijd hem aan de bovenkant voorzichtig in. Dit is het lijfje van het konijntje.
  7. Steek de oren van het konijn in het lijfje en duw de oren een beetje uit elkaar.
  8. Zet het konijntje op zijn bloem en herhaal vanaf stap 4 totdat je genoeg konijntjes hebt gemaakt voor alle bloemen.

Simpel hè? Een heerlijk en gezond tussendoortje, gemaakt binnen hele korte tijd. Leuk voor een doodgewone doordeweekse dag, maar ook heel leuk als traktatie op bijvoorbeeld de creche. Nu hoef je alleen maar nog te genieten van je kleine die al dat lekkers opsmikkelt met die kleine worstenvingertjes. Heerlijk! Veel plezier!