Richt een Kinderkamer in: 7 Tips

kid4

Op dit moment zijn we bezig met het opnieuw inrichten van Saar haar slaapkamer. Zoals je weet is ze en lekkere ondeugende peuter en begint ze een beetje uit haar bedje te groeien. Daarnaast wilden we graag een inbouw kast maken en hoe leuk is het dan om de rest een beetje aan te pakken? Heel leuk! Toch kan het ook best overweldigend om met zo’n leuk project aan de slag te gaan. Ik ga je tips geven hoe je het inrichten van een leuke peuter- of kinderkamer zijn zo snel, simpel maar ook zo fantastisch mogelijk kan doen!

1. Lekker veel Inspiratie

Heerlijk vind ik het om lekker veel inspiratie op te doen voor Saar haar slaapkamer. Hoe ik dit doe? Natuurlijk heb ik een grote liefde voor Pinterest, maar ook haal ik veel inspiratie uit woonbladen, tijdschriften en boeken uit de bibliotheek. Daarnaast krijg ik tegenwoordig ook een flinke dosis inspiratie door Instagram. Wat een mooie plaatjes kom ik daar vaak tegen!

kid5

2. Maak een Indeling

Heb je een boel inspiratie om lekker aan de slag te gaan? Probeer dan van tevoren de slaapkamer in te delen. In een kamer voor kids is het fijn om rekening te houden met een plek om te slapen (eh.. ja ik denk ik noem het maar even ;-)), te spelen (nog zo’n dooddoener :D) en te ‘leren’, oftewel een plekje waar ze lekker een boekje kunnen lezen of kunnen tekenen of knutselen. Kijk of je de boel zo kan indelen dat er naast het bed nog ruimte is voor een tafeltje met een nachtlampje en dat er ook nog ruimte over blijft om speelgoed handig en leuk op te kunnen bergen.

kid3

3. Neutrale Basics

Handig is om te investeren in wat duurdere basics zoals een bed en een kast, die lekker lang mee kunnen gaan. Andere zaken zoals beddengoed, een likje verf op de muur, een nieuw behangetje, een lamp en wanddecoratie kun je dan wat goedkoper houden zodat je deze makkelijk door de jaren heen kunt aanpassen aan de smaak van je kind.

kid2

4. Kies voor Kleur in plaats voor Thema’s

De smaak van kinderen verandert ongeveer net zo snel als het weer in Nederland. Heel snel dus! Waar ze het ene moment nog fan zijn van Nijntje (ik noem een Saar) is het de volgende dag weer van Barbie. Beetje jammer als je net een hele Nijntje kamer uit je mouw hebt staan schudden ;-). Kies liever voor een leuke basiskleur in de kamer en zorg er hiermee voor dat het een lekker flexibel kamertje blijft wat makkelijk aan te passen is.

5. Bedenk een Fantastisch Opbergsysteem

Ik heb nu al een hekel aan kinderspeelgoed. Het liefst rijd ik wekelijks naar de kringloopwinkel om weer een lading daar af te gooien. Helaas doe ik Saar daar geen plezier mee, dus doe ik het maar niet :D. Verzin daarom leuke en fijne manieren om het speelgoed makkelijk op te bergen zodat de kids kamer lekker opgeruimd blijft. Denk aan mooie manden, bakken, potten met labels of plaatjes.   Misschien wordt opruimen dan wel leuk!

6. Tijd voor een Slaapfeestje?

Je kunt jezelf eigenlijk beter afvragen of er plek is voor een slaapfeestje, want de tijd dat die er gaan komen, komt snel genoeg. Kids zijn dol op logeerpartijtjes. Wat is er gezelliger dan de hele avond en nacht kletsen met je leukste vriendje of vriendinnetje, spelen met een zaklamp en elkaar spannende verhalen te vertellen? Ik kan eigenlijk niks anders bedenken ;-). Kijk daarom op welke manier je ergens nog een extra matras of een luchtbed kwijt kan. Het zou zo jammer zijn als de één op de bank moet en de ander in bed.

kid1

7. Gezellig Samenwerken!

In principe heeft Saar nu nog een vrij jonge leeftijd om echt aan te geven wat ze mooi vindt voor haar kamertje, maar is jouw kindje ouder, dan kun je gezellig samen gaan brainstormen. Teken, scheur uit tijdschriften of zoek plaatjes op internet en maak zo een mooi moodboard voor zijn of haar kamertje. Zo geef je je kind het gevoel dat zijn mening ook betekenis heeft en dat het dus echt zijn kamertje wordt.

Zo zie je maar! Er zijn heel wat manieren om ervoor te zorgen dat je eenvoudig en snel een leuke kinderkamer in kunt richten. Heb jij nog leuke tips?

Klik op de foto voor de bron