Hoera! Saar is 2 jaar!

Saarjarig5

Yay! Vandaag is het precies twee jaar geleden dat onze lieve kleine hummel werd geboren. Inmiddels is ze nog steeds diezelfde, tevreden, kleine hummel. Maar tegelijkertijd ook een echt dametje. Ik vind het erg bijzonder dat ze jarig is vandaag :D.

Wat veranderd er toch weer veel in een jaar! In het afgelopen jaar is Saar gaan praten. Ze kletst nu de oren van mijn hoofd. Toch vind ik het niet vervelend, ik vind het juist heel fijn. Meestal begrijp ik heel goed wat ze bedoelt en dat is echt een soort ‘opluchting’. Dan weet ik tenminste waar ik aan toe ben, haha!

Saarjarig1

Ook is Saar het afgelopen jaar begonnen met lopen. Ze liep al heel erg lang achter haar loopwagentje, maar echt het lef om los te lopen had ze niet. Totdat we op vakantie gingen. De avond voordat we naar Madeira gingen kwamen onze buren even langs. En ineens liep Saar los! De hele vakantie heeft ze lekker kunnen lopen. Het was echt heerlijk! En sindsdien geniet ik er echt van dat ze loopt. Het is zo fijn dat ze zelf naar de auto kan lopen, lekker buiten kan spelen, ik niet meer met de wagen naar de stad hoef maar op de fiets kan gaan. En voor haar is het ook fijn. Want Saar vindt het heel erg fijn om er echt bij te horen. Onderdeel uit te maken van de grotere mensen ;-).

Saarjarig2

Wat ook zo leuk is, is dat ze vorig jaar op haar verjaardag vrijwel kaal was. Haha, ze had bijna meer haar bij de geboorte! Intussen is haar haar, zeker de laatste maanden, lekker gaan groeien. Ze kan nu een staart, twee staartjes en een speldje in haar haren. Vooral dat laatste wil ze heel graag. En het liefst de speldjes van Hello Kitty.

Saarjarig3

Ja, ze is een echte twee jarige peuter. Ik vind het zo mooi om te merken dat ze zo’n eigen persoonlijkheid ontwikkelt. Ze houdt bijvoorbeeld helemaal niet van vieze handen, vindt het leuk om op te ruimen (zou dat over een jaar nog zo zijn?), is dol op Nijntje, Hello Kitty en jawel… Toy Story! Ja echt, we hadden een haar een keer Toy Story laten zien en sindsdien heeft ze het elke dag over ‘Toytie’. Ze mag het niet vaak kijken van ons, maar zo af en toe zetten we een deel op en dan zit ze serieus te stralen!

Saarjarig5

En dan is natuurlijk de grote vraag? Wat heeft Saar voor haar verjaardag gekregen? Ik heb voor haar een kinderkeukentje gemaakt, met als basis het keukentje van Ikea. Ik heb van vilt allerlei eten gemaakt, handdoekjes, ovenwanten en een schort gemaakt. Sommige dingen zijn nog niet helemaal af, maar tsja… Ze was al jarig! En ze vindt het prachtig!

Saarjarig4

Vandaag doen we lekker rustig aan. We gaan lekker met haar spelen in een overdekte speeltuin hier in Delft, ‘Toytie’ kijken, met haar nieuwe cadeau spelen, in bad (daar is ze ook dol op), patatjes eten en vooral veel liedjes zingen en met de ballonnen spelen. Hoera!