DIY | Slabber van Upcycled Plastic

011666

Gisteren liet ik je zien hoe je zelf jouw overload aan plastic tasjes kunt ‘upcyclen’. Vandaag laat ik alvast één leuk DIY project zien wat ik van mijn plastic vellen heb gemaakt. Omdat ik als mama van een eigenwijze peuter die ‘alles zelf wil doen’ niet genoeg slabbers kan hebben, besloot ik dat ik best slabbers kon maken van mijn ge-upcyclede plastic. En dat lukte!

Wat heb je nodig?

& Hoe maak ik deze Slabber?

011610

Vouw een a4 velletje in de lengte dubbel.  Teken de helft van de slab over vanaf de vouw.

011611

Knip uit, zorg dat het papier dubbelgevouwen blijft.

011612

Dit is je patroon! Leuk wegwerpidee trouwens, een papieren slabber ;-).

011613

Neem een vel plastic, teken hier het patroon van de slab op en knip uit. Dit werkt niet heel handig, omdat pen, potlood of stift niet goed pakt op plastic. Vind je het lastig, of blijft het niet goed zitten? Speld dan de slab vast op het plastic en knip hem dan vervolgens uit.

011615

Kies vervolgens een lapje stof en knip hier ook een keer een slab uit. Ik gebruikt hier een stofje wat over is gebleven na mijn allereerste Upcycling project op Gras tussen je Tenen. Ik had er nog best veel van over en ik blijf het een leuk stofje vinden!

011618

Pak de naaimachine erbij en naai op zowel de plastic slab als de stoffen slab een stukje klittenband. Het stofje wordt de achterkant en het plastic de voorkant. Let dus even goed op, of je het klittenband op de juiste plek naait.

011619

Blah, dan gaan we nu iets doen waar ik écht slecht in ben en ook geen leuk klusje vind: Biaisband naaien. Ik vind een Biaisbandje als randje op naaiprojectjes altijd erg leuk staan. Zeker bij dingen voor kids. Er zijn zoveel leuke bandjes, maar ik vind het echt een hel om hiermee om te gaan. Vaak gaat het verkeerd. Een les die ik heb geleerd? Rustig werken (ben nogal ongeduldig ;-)) en goed afspelden. Dus, eerst afspelden dat biaisbandje!

011620

Eerst de ene kant naaien…

011621 011622

& Dan de andere kant. Wil je nog je eigen label aan je slabber maken? Naai deze dan tussen de slabber en het biaisband in.

011660

Jaaa! Klaar ben je!

011661

Zo is mijn slab geworden. Ik vind hem echt ruig geworden. Mijn idee was om een slabber te maken met het logo van Hema erop. En ik vind hem super!

011662 011664

En zo is de achterkant geworden. Ik vind het roze randje erg leuk. Het is een heel lief biaisbandje en dat steekt mooi af bij het stoere plastic. Even kijken wat Saar er eigenlijk zelf van vindt:

011665 Best wel leuk om even vast te houden…
011667

…Maar helaas niet boeiend genoeg. Sterker nog, ze wilde hem niet eens aan ;-). Hoe ik aan de eerste foto helemaal bovenaan kom? Onder sterke dwang, haha!

Ik ben, zoals ik eerder ook al vertelde, echt razend enthousiast over het materiaal. Je kunt er zulke leuke en stoere dingen mee maken en ik ben er nog lang niet klaar mee! Overigens moet ik wel zeggen dat deze slabber nog best een klusje was. Natuurlijk ben ik niet super handig met biaisband en zijn er vast wel manieren om het slimmer en makkelijker aan te pakken. Maar goed, zoals ik al zei, een peuter mama heeft nooit genoeg slabbers. Ik denk dat ik dus maar weer achter mijn naaimachine kruip :D!