Waxinelichthouder van Gips

Jawel! Het is weer zover! Ik ben weer helemaal terug om lekker te gaan bloggen! Ik deel vandaag een hele leuke en makkelijke DIY die iedereen kan maken: Waxinelichthouders van Gips. Ik hoor je denken… Waxinelichthouders in de Zomer? Sanne, waar ben je mee bezig!

Tsja, ergens snap ik die gedachte. Maar het weer van gisterenmiddag was wat mij betreft niet heel ’s Zomers en dus stak ik toch weer even knus de kaarsjes aan. Ik had het zelfs een beetje gemist. Maar mocht je dit nu wat lichtelijk overdreven vinden, dan kun je deze waxinelichthouders ook in de tuin zetten. Want ook daar staan ze als een plaatje! Ben je er klaar voor? Snel dan, lekker aan de DIY!

Wat heb je nodig?

Gips1

& Hoe maak je een Waxinelichthouder van Gips?

Gips2

Meng de gips en het water in een plastic bakje.

Gips3

Maak een papje met de dikte van vla. Ik kan je niet precies vertellen hoeveel gips en hoeveel water je nodig hebt. Dit heeft ook te maken met het soort gips dat je gebruikt. Ik weet het… Ik steel nu niet echt de show met mijn eerste DIY sinds tijden ;-).

Gips4

De substantie water & gips moet ongeveer gelijk zijn aan dikke vla. Op de foto hierboven kun je zien dat het echt te dik was (lekkere DIY koningin hierzo :D). Ik heb de boel terug geschept in het bakje en meer water toegevoegd.

Als je zeker bent dat je papje een lekker dik vla’tje is, dan kun je deze in de afgeknipte fles scheppen. Vul hem voor ongeveer 6-8 centimeter onder de rand.

Gips5

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is voorzichtig het plastic bekertje in het gips duwen. Op deze manier ontstaat er een kuiltje waar straks een waxinelichtje in past. Het plastic bekertje moet blijven zitten tijdens het drogen. Komt het bekertje weer omhoog? Zet hem dan vast met tape aan de plastic fles, zodat het bekertje in het gips gedrukt blijft.

Laat het gips goed drogen. Ik heb de flessen ongeveer 2 dagen laten drogen. Daarna kun je het plastic bekertje en de plastic fles verwijderen (dit gaat heel makkelijk, gebruik anders een schaar of een mesje) en is je waxinelichthouder van gips klaar!

Gips62

Gips64

Zo ziet het er dan uit bij mij op tafel. Schattig hè?

Ik vind het erg leuk om de waxinelichthouders zo te laten. Vind je het een beetje saai, dan kun je ze ook nog (deels) verven. Wanneer ik ze zat ben, ga ik dit ook gewoon doen. Voor nu vind ik ze prima en geven ze een stoer tintje aan het geheel.

Het is grappig om te vertellen dat deze DIY al erg lang in mijn hoofd zat, maar dat ik een lange tijd weinig ‘zin’ kon opbrengen om deze te maken. Terwijl het zo simpel en gemakkelijk is! Wil je weten hoe het me uiteindelijk toch is gelukt om ze wél te maken? Lees dan mijn gratis eBoek!

Zie ik je woensdag weer terug? Ook dan deel ik weer een leuke DIY!