Project Craftroom | #1

Craftroom07

Oké, I have a confession to make. Zo’n 1,5 jaar geleden verhuisden Nick en ik samen met een pasgeboren Saar naar Delft. Eigenlijk wilden we voor haar geboorte al in Delft wonen, maar door allerlei omstandigheden met ons huis, werd het pas erna. De verbouwing viel niet mee en tot op de dag van vandaag is ons huis nog niet volledig af. 

Saar was 3 maanden toen we verhuisden dus tussen alle gebroken nacht toestanden moest er nog geklust worden. Dat gebeurde niet. Tenminste, bijna niet. Ik moest weer aan het werk, Saar bleef slecht slapen en we waren he-le-maal kapot. En dat klussen? Dat had zo ongeveer de laatste plaats op onze prioriteitenlijst.

Inmiddels zijn we alweer aardig in balans. Kindje slaapt goed, dus wij ook. Dat slaap zoveel invloed heeft op je volledige gesteldheid, daar ben ik nu wel achter :D. Dus dat klussen, dat mag er nu weleens van komen. Zeker met al die fijne lentekriebels (ik negeer het weerbericht)!

Een droomwens die ik heb? Een fantastische ‘Craftroom’, oftewel: Hobbykamer (waarom klinkt het in het Engels nou zoveel hipper?). Altijd al wilde ik een aparte ruimte om lekker te DIY’en en ik wist, dat als we een huis zouden kopen, er in ieder geval een kamer moest zijn waar ik mijn Goddelijke gang kon gaan. De kamer is er… de rest nog niet ;-).

Om mezelf een flinke schop onder mijn kont te geven en ervoor te zorgen dat die kamer er nu wel gaat komen, heb ik besloten mijn klus- en inrichting perikelen met jullie te delen. Dit in de hoop dat er wat meer schot in de zaak gaat komen. Want hoe ik ook hou van crea bea’en, ik heb een hekel aan schilderen, vloertjes leggen en vooral: Schuren! Dus dames (en heren?), geef mij die schop onder mijn kont!

Afgelopen weekend hebben Nick en ik gelukkig al flink wat werk gedaan! We hebben glasvezelbehang op twee wanden geplakt, houtwerk geschilderd (helaas nog niet alles) en gisteren en vandaag heb ik de muren wit geverfd. Ik ga dus zeker de goede kant op!

Ik ga proberen jullie mee te nemen in het creëren van mijn perfecte ‘craftroom’. Maar voordat we van start gaan, hier eerst de ‘voor’ foto’s! Of nou ja, het zijn eigenlijk al ‘tijdens’ foto’s, aangezien we dus alweer verder zijn gegaan ;-).

Craftroom01

Muren nog kaal. De muur hier links is wel al goed, hier zit structuurverf op met een lichte tint grijs.

Craftroom02

Eerste strook glasvezelbehang. Wat is dat fijn en simpel behangen zeg!

Craftroom03 Craftroom04

Helemaal behangen! Dat is onze deur naar de badkamer.

Craftroom05

Eerste laagje wit!

Craftroom06 Craftroom08 Craftroom09 Craftroom10

En zo is het nu!

Vergeet even de kwaliteit van de foto’s. Voor het gemak maakte ik ze tussen het klussen door met mijn iPhone. Maar goed, ik zei toch dat er nog wel het één en ander moet gebeuren? In ieder geval moet er nog wat houtwerk worden geschuurd en geschilderd. De deuren moeten nog worden geschuurd en geschilderd. Dan moeten we nog een vloer leggen met plinten en dan kan het leuke deel pas beginnen, het inrichten. Heb je nog leuke ideeën of goede klustips? Laat deze dan zeker achter bij de reacties!