How To | Werken met Duct Tape

Ducttape1

Een tijdje terug kocht ik bij Hema fel gekleurd Duct Tape. Weer eens wat anders dan Masking Tape, dacht ik. Ik raakte alleen compleet gefrustreerd toen ik de tape wilde knippen. Want eh… dat lukt niet zo makkelijk. Toch kun je met Duct Tape niet alleen maar klussen, je kunt er ook hele leuke dingen mee maken. Maar voordat je dat kunt, moet je wel even weten hoe je met dit eigenwijze stukje tape moet omgaan. En ik ga je laten zien hoe je dit doet!

Wat heb je nodig?

Ducttape2

  • Een snijmatje
  • Een (stanley) mesje
  • Duct Tape in een fijn kleurtje

& Hoe deal je met dit eigenwijze stukje Tape?

Ducttape3

Plak een stuk van de rol op het snijmatje. Duct Tape heeft een flinke plaklaag en kan ook veel hebben. Jammergenoeg kan je tafel (of in mijn geval mijn lieve tafelzeiltje) niet zoveel hebben. Een snijmatje werkt hier echt FAB voor, dus doe dat ook zeker!

Ducttape4

Snijd met een mesje het tape van de rol af. Oké, ik heb meerdere dingen geprobeerd, bakstenen, glasscherven, een zaag en oh ja, ook een schaar. Maar niets werkte. Die schaar kon ik overigens weggooien ;-). Kortom, ik kwam erachter dat een mesje echt super goed werkt. We houden het dus bij een mesje vanaf nu.

Ducttape5

Vervolgens kun je met het Duct Tape doen wat je wilt. Snijd er bijvoorbeeld een hartje uit.

Ducttape6 Ducttape7

Tadaa!

Ducttape8

& Bijvoorbeeld een rondje…

Jawel, jawel… zo dealen we vanaf vandaag dus met Duct Tape. Kun je net als ik die geweldig felgekleurde Duct Tapes van Hema niet laten liggen, maar dit je met je handen in schaar, eh, haar? Dan weet je vanaf nu hoe je wél aan de slag kunt gaan met Duct Tape. Yay!

En zit je nu een beetje voor jezelf uit te staren en heb je geen idee wat je met Duct Tape kunt doen? Wees niet bang. Morgen deel ik een hele leuke en simpele DIY! Geniet van je dag!