DIY | Strikjes van Duct Tape

Ductstrik11

Gisteren liet ik aan je zien hoe je om moet gaan met een super leuk maar plakkerig tapeje: Duct Tape. Maar voor iedereen die niet goed weet wat voor leuks je kunt maken met Duct Tape, ben je vandaag op het goede adres. Ik ga je namelijk laten zien hoe je simpel en snel strikjes kunt maken van Duct Tape.

Wat heb je nodig?

  • Duct Tape in een fijn kleurtje
  • Snijmatje
  • (Stanley) Mesje

& Hoe maak je een strik van Duct Tape?

Duct1

Plak een stuk Duct Tape op je snijmatje en snijd een stuk af van zo’n 30 centimeter. Hoe langer het stuk, hoe breder (en wat groter) het strikje wordt. Hoe korter het stuk, hoe kleiner het strikje wordt.

Duct2

Leg het stuk Duct Tape omgekeerd op je snijmatje. Dit kan een beetje onhandig zijn, omdat het nogal kleeft aan je vingers. Maar dat maakt niet uit, want weet je? Oefening baart kunst ;-).

Duct3

Plak het stuk vervolgens dubbel met de plakzijden op elkaar.

Duct4

Vouw de uiteinden ietsje over elkaar heen.

Duct5

Frommel het in een soort strikje en plak een smal stukje tape over het midden om een strikje te maken.

Duct6

Hier zie je dat ik dwars nog een heel klein reepje tape tussen heb gestopt. Dit vanwege het volgende idee. Want ja… wat moet je nou met een strikje van Duct Tape?

Duct7

Je plakt hem gewoon rondom een rietje, bijvoorbeeld! Heel erg leuk om saaie rietjes (al zijn deze liefjes van Hema al wel erg mooi) een beetje op te pimpen.

Duct9

& Zo ziet het er dan uit aan de achterkant.

Duct8

Ductstrik11

Lief he? Leuk als decoratie voor wanneer je een feestje hebt. Je kunt natuurlijk ook meerdere strikjes maken en deze aan elkaar maken om een slinger te maken. Of plak een strikje met een lijmpistool op een haarspeldje of een broche. Of maak een jurk van Duct Tape (Ja echt! Ik heb het gespot op Pinterest!) en plak er allemaal strikjes op :D.

Het leuke vind ik dat het Duct Tape strikje als plastic aandoet en daarom niet kapot te krijgen is. Zo kun je het voor veel verschillende dingen gebruiken!

Wat zou jij van Duct Tape maken?