DIY | Oud Hollands Waxinehoudertje

Sinds ik in Delft woon ben ik steeds meer gaan houden van de Oud Hollandse grachtenpandjes. Juist deze mooie panden zijn een leuke basis voor een mooie DIY. Ik liet me inspireren door deze leuke plantenpotjes maar besloot in plaats van gewone klei eens te gaan voor brooddeeg. 

Ik vond het nog best even een lastig werkje. Brooddeeg is vrij zacht en het huisje leek een beetje in elkaar te zakken. Ik wilde het huisje laten drogen op de verwarming (met een sneak peak voor een andere DIY ;)) en kwam erachter dat dit de enige manier was om hem te laten drogen.

Jammergenoeg stond ineens het reliëf van de verwarming in mijn huisje. Had ik kunnen verwachten natuurlijk, maar toch een beetje dom. Toch vind ik het niet heel storend, het lijken zo toch ook net bakstenen :P.

Oei! Deze foto is wel een beetje een twijfelgevalletje als we het willen hebben over de fotokwaliteit, hihi! Ik wilde graag foto’s maken zonder flits omdat ik dan beter het ‘warme’ en ‘knusse’ van dit lieve lichtje kon laten zien. Overigens is fotograferen zonder flits al leuk op zichzelf. Er ontstaan vanzelf mooie arty farty plaatjes ;):

Al met al vind ik het echt een leuk en geslaagd projectje! Ik ga er in de komende tijd nog wel wat meer maken, want hoe leuk is het als je een setje hebt staan met verschillende daken! Lekker knus ;-)!