DIY | Knuffel Letters

In de VT Wonen van deze maand zag ik hele leuke letters gemaakt van stof. Laat ik ze Knuffel Letters noemen! Ik was direct verkocht en het leek me leuk om eens te proberen zulk soort letters zelf te maken. Ik ging aan de slag en werkelijk… ze zijn nu mijn meest favoriete interieur item! Wil je deze hippe letters ook maken? Pak je naaimachine en ga aan de slag!

Wat heb je nodig?

  • Ongebleekt katoen
  • Papier (om een patroontje op te tekenen)
  • Potlood
  • Schaar
  • Textielverf (ik gebruikte zwart en neon roze)
  • Sponskwast
  • Schilderstape
  • Oude kranten
  • Naaimachine
  • Fiberfill

& Hoe maak je deze Knuffel Letters?

Teken een patroon voor de letters die je wil gaan maken. Ik koos voor het woord ‘Love’ en maakte voor elke letter een patroontje. Ik maakte het mezelf simpel door bij de letter ‘e’ gewoon een rond kussen te maken. Kijk zelf wat je leuk lijkt!

Vouw je lap katoen doormidden en leg je patroondelen hierop. Trek ze om met een potloodje en speld de bovenste laag katoen gelijk op de onderste laag. Knip dan je patroon uit. Zo hoef je niet moeilijk te doen door de voor- en achterkant uit te knippen, maar hou je het lekker makkelijk voor jezelf. Dat is waar ik van hou ;).

Oké, ik hoop dat je je patroondelen nog niet bij het oud papier hebt gegooid, want die willen we nog gebruiken als ‘sjabloon’ om straks mee te gaan verven. Teken op je patroon de letter die je wil hebben. Knip vervolgens uit. Wanneer je een letter hebt met een ‘gat’ erin, zoals een ‘o’ en een ‘e’ dan knip je het stukje waar straks het ‘gaatje’ hoort ook uit.

Plak nu op een lapje stof je sjabloon. Ik heb ervoor gekozen om alleen de voorkant van de letter te beschilderen. De lapjes voor de achterkant heb ik even opzij gelegd.

Woohoo! Dan komt the fun part! Het verven! Gebruik de sponskwast (je zou ook een tamponneer kwast of een gewone kwast kunnen gebruiken) en verf de letter op de stof. Probeer ervoor te zorgen dat je recht van boven zachtjes de verf op de stof ‘stampt’ zodat het niet onder het papier kan komen. Zo zorg je ervoor dat je letter straks strak is.

Ik heb één letter in neon roze geverfd. Dat leek me wel hip :D. Wanneer je klaar bent met verven, leg de stofjes dan op een krant om ze te laten drogen. Haal wel direct het patroon van je stofje af.

Wanneer de verf goed droog is, gaan we mooie zachte kussentjes naaien. Grijp je naaimachine en de voor- en achterkant van een letter. Leg de goede kanten op elkaar en naai ze vast. Naai niet helemaal dicht, maar laat een ruimte over van 5-8 cm.

Keer de letters binnenstebuiten. Het begint al ergens op te lijken, vind je niet?

& dan zijn wel eindelijk aan de laatste stap gekomen! Vul je letters met fiberfill. Soms is het een beetje lastig om ze goed te vullen. Je kan dan een breinaald gebruiken om de fiberfill goed in de hoekjes te duwen. Heb je geen fiberfill? Je kan ook een hoofdkussen slopen, of wat dacht je van een dekbed? :P, hihi nee! Wat wel een idee is, is bijvoorbeeld een oud (wit) t-shirt in reepjes knippen en dit gebruiken. Werkt net zo goed! Tot slot naai je de opening met de hand dicht en je letters zijn klaar!

Het is tijd om je interieur weer een beetje hipper te maken!

Ik vind ze ZO cute! Echt heel, heel, heeeeeeel blij ben ik ermee. Nick vond ze niet zo leuk. Vond eigenlijk dat ik de roze letter gifgroen had moeten maken. Tsja, ik vind gewoon dat hij geen smaak heeft, haha! Veel plezier bij het maken van jouw Knuffelige Letters!