DIY | Een ketting met een Strik

Ductstrik10

Vorige week liet ik zien hoe je strikjes kunt maken van Duct Tape. En ja… daar zit je dan met al die strikjes. Je kunt ze leuk op rietjes plakken, maar we zitten inmiddels niet meer aan de verkoelende zomersapjes. Nee, het is Herfst. Dus daarom laat ik je graag nog een DIY zien waarvoor je zo’n strik van Duct Tape kunt gebruiken. Ik bedacht een hele simpele, snelle manier om een leuke ketting te maken. Dit is hoe je dat doet!

Wat heb je nodig?

  • Een ‘oude’ schakelketting
  • Een grote strik gemaakt van Duct Tape
  • 2 Kettelstiften (zie verderop)
  • Een rondbektang
  • Een kniptang
  • Eventueel een platbektang, maar de mijne was ik even (even? Nog steeds!) kwijt 😉

& Hoe maak je een Ketting met een Strik?

Ductstrik01 Ductstrik02

Ik gebruik zelf een dunne schakelketting. Natuurlijk kun je ook een ketting gebruiken met wat dikkere schakels. Het is maar net wat jouw smaak is.

Ductstrik03 Ductstrik04

Knip als eerst de ketting in het midden doormidden. Houd hem bij de sluiting vast en laat hem naar beneden hangen. Zo kun je het best het midden bepalen. Knip de middelste schakel door, zodat je twee ‘losse’ kettingen krijgt die door de sluiting bij elkaar worden gehouden.

Ductstrik05

Neem een kettelstift. Dit is typisch zo’n dingetje die je gebruikt bij het maken van sieraden (met kralen). Het is een staafje ijzer met een plat stukje aan het einde. Schuif het kettelstiftje vanuit de binnenkant van de strik, door de strik heen, naar de buitenkant.

Ductstrik06

Draai een oogje van het ijzerdraadje dat uitsteekt. Probeer het oogje zoveel mogelijk tegen de strik aan te draaien.

Ductstrik07

Doe precies hetzelfde aan de andere kant van de strik, zodat je bovenstaand resultaat krijgt.

Ductstrik08

Buig de oogjes een klein beetje open en bevestig elk uiteinde van de ketting aan de oogjes. Knijp ze goed dicht, hiervoor is een platbektang ideaal!

& Jawel, je ketting is alweer klaar!

Ductstrik09

Nice!

Ductstrik10

Hang hem om je nek en voel je de strikkenkoningin. Of geef hem aan je dochter, die weet er vast ook wel raad mee (de mijne wel in ieder geval)!

Ductstrik13

En ja, zo zie je maar, zo’n strikken ketting kun je overal voor gebruiken. Want ben je niet in de mood om hem om je nek heen te hangen? Dan hang je hem toch aan je kledingkast? Of in je aanstaande kerstboom. Of versier je vriendje ermee ;-). Veel plezier!