Recept | Zelf Hummus Maken

hummus1
Als er iets is waar ik dól op ben, is het Hummus! Ik vind het super lekker op (Turks) brood en als snack met stukjes rauwkost. Ik had het alleen nog nooit zelf gemaakt, terwijl het me niet heel moeilijk leek. Ik las wat recepten op het internet en maakte het gewoon lekker op mijn eigen manier! Super simpel!

Wat heb je nodig?

  • Blikje van 400 gram kikkererwten
  • Olijfolie, ongeveer 4 eetlepels
  • Halve eetlepel komijn zaad
  • Teentje knoflook
  • Sesampasta (Natuurwinkel), ongeveer 2 eetlepels
  • Zout & Peper
  • Blender of Staafmixer
  • Koekenpan

& Hoe maak ik zelf Hummus?

hummus2

Het is eigenlijk super simpel! Laat het blikje kikkererwten uitlekken en spoel ze eventueel even af met koud water. Rooster het komijn zaad even kort in een droge koekenpan totdat het lekker gaat ruiken. Snijd het velletje van de knoflook en gooi alle ingrediënten in de blender of mix de boel met een staafmixer. Blend net zo lang totdat je een smeuïge Hummus hebt! Is je Hummus nog wat droog? Giet er dan nog wat olijfolie bij. Nomnomnom. Heerlijk!

hummus5

hummus3

hummus4

In een schaaltje in de koelkast is het prima een paar dagen houdbaar. Al hoef je daar niet over na te denken, want die schaal is namelijk zo leeg. Eet smakelijk ;-)!