Recept | Rood Linzensoepje met Bloemkool

Soep2

De laatste keer dat ik bloemkool at? Ik kan het me niet herinneren. Bloemkool is nou niet echt een groente die ik met liefde eet. Het is niet zo zeer dat ik het écht niet eet, want eigenlijk eet ik vrijwel alles. Het is meer dat ik andere groentes gewoon liever eet, dus kies ik nooit voor bloemkool. Toch is bloemkool een makkelijke en goedkope groente. In plaats van gekookt als prakkie, probeerde ik het eens anders te bereiden. En dat werd een Rood Linzensoepje met Bloemkool!

Je hebt nodig:

  • 1,5 liter water
  • 2 groentebouillon blokjes
  • 200 gram rode linzen
  • Een bloemkool
  • Blik tomatenblokjes
  • Ui
  • Teentje knoflook
  • Scheutje olijfolie
  • Kruiden zoals peper & zout, komijn, gemberpoeder… etc.

& Hoe maak je een Rood Linzensoepje met Bloemkool?

Soep2

1. Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit ze in een soep pan samen met de olijfolie totdat ze een beetje bruin en glazig zijn. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes.

2. Doe de linzen, tomatenblokjes, water en bouillonblokjes in de pan. Gooi ook de bloemkool erbij maar houd een flinke hand bloemkool apart. Breng aan de kook en laat zo’n 20 minuutjes lekker koken totdat de linzen en bloemkool lekker gaar zijn.

Soep3

3. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender zodat ‘ie lekker glad is.

4. Gooi de soep weer in de pan en kook dit samen met de overgebleven bloemkoolroosjes nog zo’n 10 minuutjes.

5. Kruid de soep naar smaak en je kunt eten!

Soep4

Ik vind het echt een heel erg lekker soepje! Ideaal voor de wat koudere dagen, na een lekkere boswandeling of een drukke dag op het werk.

Eetsmakelijk!