Recept | Pizza van Broccoli

Broccoli06

De laatste tijd vind ik het erg leuk om manieren te verzinnen om meer groente binnen te krijgen. Ik maakte al een tijdje lekkere groene smoothies en groentesappen, dus dit smaakte wel naar meer! Een aantal weken geleden kochten we iets wat ik al heel lang wilde hebben! Een goede, krachtige en veelzijdige keukenmachine. En met deze keukenmachine maakte ik een onwijs lekkere pizza. Een pizza met een bodem van broccoli! Onwijs lekker en veel gezonder dan een pizza met een bodem van deeg. Ik ga je laten zien hoe ik hem maakte!

Wat heb je nodig?

  • Een stronk broccoli
  • Een ei
  • Kaas
  • Allerlei lekkers om je pizza mee te beleggen
  • Een keukenmachine of blender

& Hoe maak je een Pizza van Broccoli?

Broccoli01

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was de broccoli, snijd hem in grove stukken en maal hem in de keukenmachine fijn totdat hij de korrelige structuur krijgt van couscous.

Broccoli02

Neem een stukje kaas, niet teveel, ongeveer ter grootte van bovenstaand stukje en maal dit door het broccoli mengsel heen.

Broccoli03 Broccoli04

Voeg vervolgens nog een ei toe en maal nog even flink door. De structuur is goed wanneer het mengsel een beetje plakkerig is, maar niet te nattig. Het wordt geen deegbal, de structuur blijft nog wat ‘los’.

Broccoli05

Leg een vel bakpapier op een bakplaat en stort het mengsel op de bakplaat in het midden. Druk met behulp van de achterkant van een lepel of met je vingers het mengsel uit elkaar op de bakplaat tot een dikte van ongeveer een halve centimeter.

Bak de broccoli ‘koek’ af in de oven voor ongeveer 20 tot 30 minuten totdat hij licht goudbruin kleurt. Voel met je vingers af en toe even of hij knapperig wordt. Haal de koek uit de oven en beleg  hem met allerlei lekkers. Ik belegde mijn pizza met een beetje tomatenpuree, paprika, ansjovis, bosui, tonijn, knoflook, olijven, tomaat, geraspte kaas en Italiaanse kruiden. Zet de pizza nog ongeveer 15 minuten terug in de oven en je kan aan tafel!

Broccoli06 Broccoli07 Broccoli08

De bodem wordt, nadat je hem hebt belegd, wel weer wat zachter. Probeer er daarom op te letten dat je niet teveel natte ingrediënten gebruikt op je pizza. Ook wanneer je hem aansnijd zal het niet precies hetzelfde zijn als wanneer je een pizza hebt met een bodem van deeg. Je kunt er bijvoorbeeld niet heel makkelijk punten van snijden. Toch vind ik dat echt geen probleem. De pizza is namelijk delish!

Broccoli09 Broccoli10 Broccoli11 Broccoli12

Zo heb je ineens een veel gezondere variant op pizza die ik eigenlijk misschien nog wel veel lekkerder vind! En je hebt in één klap veel meer groenten binnen dan dat je normaal gesproken misschien binnen zou krijgen. Fantastisch toch? Eetsmakelijk!