Recept | Banana Pops

bananapops13

Goedemorgen! Om de maandagochtend blues tegen te gaan heb ik een gezellig én vrolijk receptje voor je: Banana Pops! Als variant op de (best ingewikkelde en vaak mislukkende) Cakepops! Natuurlijk fantastisch als traktatie voor op school, maar ook gewoon lekker als tussendoortje voor jezelf. Of als toetje? Jij mag het zeggen!

Wat heb je nodig voor 6 Banana Pops?

bananapops01

  • Een banaan
  • 100 gram pure chocolade
  • Papieren rietjes (Hema)
  • & allerlei lekkere toppings zoals discpdip, sprinkles, verpulverde chocolate chip cookies, hagelslag, mini marshmallows, gehakte hazelnoten etc.

bananapops02

& Hoe maak ik die fantastische Banana Pops?

bananapops03

Snijd een banaan in ongeveer 6 gelijke stukken.

bananapops04

Smelt de chocolade (au bain marie) in een pannetje. Doe de gesmolten chocola in een hoog plastic bakje of een glaasje, zodat je goed kunt dippen. Dip een rietje in de chocolade.

bananapops05

Pak een stukje banaan en steek het rietje, waar de chocolade op zit, in de banaan. Herhaal dit bij alle stukken banaan en leg ze een paar minuutjes in de vriezer totdat ze chocolade gestold is.

bananapops06

Dip nu de hele banaan, of een deel ervan, in de chocolade. Sprinkle er een topping naar wens op. Zet de Banana Pop nog een paar minuten in de vriezer, rechtop in een beker. Klaar zijn je Banana Pops!

bananapops07 bananapops08

Yum!

bananapops09

bananapops13

Dit wil je toch gewoon zo opeten?

bananapops14 bananapops15 bananapops17

Hihi en ook bij Saar viel de Banana Pop erg in de smaak. Heel grappig, want onze peuter is dol op fruit maar moet normaal gesproken weinig hebben van banaan ;-).

Zo zie je maar weer hoe makkelijk en snel je een lekker tussendoortje of traktatie in elkaar kunt flansen. Wil je de Banana Pops trakteren? Dan zou ik ze echt pas de avond van tevoren maken en misschien zelfs bewaren in de vriezer om ze lekker fris te houden. Je weet tenslotte hoe dat gaat met die bananen :D! Geniet van deze fijne maandag!