Granita van Meloen en Mango

Een van mijn favoriete ‘zomerhapjes’ is granita. Het doet me denken aan die mierzoete slushies van de snackbar maar dan een stuk gezonder, fruitiger en lekkerder. Op mijn fruitschaal lagen de meloen en mango die ik vorige week kocht op de markt, een beetje dood te gaan. Het zag er best een beetje sneu uit. Ik toverde de verdrietige meloen en de treurige mango om in een super zonnige granita. Heerlijk met een hintje limoen!

Wat heb je nodig?

  • Een cantaloupe meloen
  • Een mango
  • Limoen
  • Blender

& Hoe maak je een Granita van Meloen en Mango?

 

granita1

Ontdoe de meloen en de mango van hun schilletjes. Blend ze samen met het sap van de limoen in de blender tot een dik en romig mengsel, zonder stukjes. Verdeel het mengsel over twee plastic bakjes en zet deze in de vriezer. Roer het mengsel elk uur goed door elkaar totdat er kristallen vormen. Dit proces duurt ongeveer tussen de 3 en 6 uur. Wanneer het mengsel de substantie heeft van een slushie, dan is hij klaar.

granita3

Serveer de granita in kleine glaasjes. Met dit recept kun je zeker 6 kleine glaasjes vullen. Maak hem af met nog wat extra limoensap en een takje munt. Geef er een rietje en een lepel bij en geniet er lekker van!

granita4

Doordat ik fruit heb gebruikt wat eigenlijk al een beetje overrijp was, hoefde ik geen suiker te gebruiken in dit recept. Het fruit was al zo ontzettend lekker zoet van zichzelf.

Deze granita is een fantastisch leuk toetje. Het is een heerlijk tussendoortje voor op een hete dag. De afgelopen dagen was het weer geen feestje, maar de voorspellingen voor morgen beloven weer een lekker warm zonnetje. Super leuk dus om morgenochtend vroeg mee aan de slag te gaan, zodat je morgenmiddag lekker in het zonnetje kunt genieten van dit koude hapje.

Wij zijn dit weekend gezellig bij mijn vader op de boerderij in Zuidhorn. Wat ga jij doen dit weekend? Geniet er lekker van!